начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Два въпроса относно условна присъда

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Два въпроса относно условна присъда

Мнениеот evgenyd » 31 Май 2011, 20:07

Здравейте!
Имам следните два въпроса.
Брат ми извърши престъпление след влязла в сила шест месечна условна присъда, беше принудително задържан шест месеца, интересува ме, при евентуално сключване на спорозумение с шест месеца ефективна присъда, възможно ли е ползване на предсрочно освобождаване?

И втори въпрос, при сключване на спорозумение възможно ли е така да бъде направено, че това, което трябва да се до излежи да бъде в Казичане, не Кремиковци където са повечето с условни присъди?

Под възможно разбирам, позволено ли е от закона.
Благодаря Ви предварително!
evgenyd
Нов потребител

Re: Два въпроса относно условна присъда

Мнениеот nk7702n » 31 Май 2011, 21:52

Може да се ползва от правилата на условното предсрочно освобождаване, ако не е освобождаван преди това и е изтърпяна съответната част от наказанието - чл. 70 от НК.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот blossom1 » 01 Юни 2011, 14:00

Подозирам, че въпросът ви е малко по-различен, отколкото сте го изразили. Предполагам сте наясно, че двете наказания - по условното осъждане и новото си изтърпяват поотделно. Ако задължането му е по второто дело, тези шест месеца ще се приспаднат от наказанието по него и ако то също е шест месеца, брат ви ще трябва да изтърпи другите 6месеца от условната си присъда, при което може да ползва предсрочно освобождаване като мине половината от периода. Не може 6-те месеца задържане да се разпределят - примерно по ткри месеце между двете наказания и така да бъде предсрочно освободен и по двете, т.е. да не му остова нищо към днешна дата след задържането от шест мсеца. Не зная дали стана ясно и дали това питахте. :?
blossom1
Младши потребител

Мнениеот evgenyd » 02 Юни 2011, 22:59

Да точно това ми беше въпросът. Наясно съм, че наказанието се изтърпява по-отделно, но не ми беше ясно дали предсрочното може да се ползва за условната присъда, тъй като разбрах, че се лежи ден за ден демек плътно 1 година.
Благодаря за отговорът по този въпрос!
Интересува ме и режимът, задължително ли е да бъде пратен в Кремиковци тъй като е с условна или това ще бъде определено от органа, който прави разпределението и може да бъде пратен в Казичане?
evgenyd
Нов потребител

Мнениеот chinchilla » 24 Юли 2011, 13:33

НЕ може да изтърпява условна присъда в Казичене
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Назад към Наказателно право