начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Стара къща на малка площ

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Стара къща на малка площ

Мнениеот icanka » 30 Юни 2011, 23:09

Собственичка съм на стара къща, която искам да съборя и да построя нова, но тъй като новите параметри не отговарящи за моя имот не знам какво да правя. Лицето на имота е около 10м и и 280 кв.м повърхност, а според новите стандарти се изисква 14м лице и 300 кв.м повърхност. Предполагам има решения и за такива случай, моля за съвети и към кого най-добре да се обърна.Благодаря за помоща
icanka
Нов потребител

Re: Стара къща на малка площ

Мнениеот whiskey » 30 Юни 2011, 23:51

Обърнете се към архитект. Има много голямо значение и къде е имотът ви. Тия минимални размери на поземлените имоти са условни и има възможност за мърдане от тях (в рамките на разумното разбира се, по решение на главния архитект).
whiskey
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Юли 2011, 08:08

Тия минимални размери на поземлените имоти са условни и има възможност за мърдане от тях (в рамките на разумното разбира се, по решение на главния архитект).

Само дето главният архитект няма нищо общо с това.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот icanka » 01 Юли 2011, 09:36

julyanvonemona написа:
Тия минимални размери на поземлените имоти са условни и има възможност за мърдане от тях (в рамките на разумното разбира се, по решение на главния архитект).

Само дето главният архитект няма нищо общо с това.

А кой има общо с това, посъветваите ме затова се обръщам към вас.Благодаря.
icanka
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Юли 2011, 12:47

Зависи дали Вашия УПИ е предназначен за нежилищно застрояване, а пък ако е за жилищно зависи дали е за ниско (до10м) средно( до 15м ) и високо( над 15м) височина.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот bgarch » 01 Юли 2011, 20:06

Аз бих започнал по- отдалече- дали въобще Вашият имот е УПИ или е просто ПИ. Има ли действащ подробен устройствен план, третиращ и Вашия имот, всичко това може да го изясни нает от Вас архитект, както Ви е казал по- горе whiskey. Можете и сама да проверите в ситуацията в съответната Община, само че трябва поне малко да разбирате от термините и изразите в Закона за устройство на територията. Иначе общинарите едва ли ще Ви проведат обучителен курс и най- много да се скарате с някой по- нервен чиновник.
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Юли 2011, 20:23

bgarch, Готов да се обзаложа че имота е УПИ или е ПИ част от съсобствен по регулация бивш дворищнорегулационен парцел където имота на icanka по някоя от хипотезите на §8 ПР на ЗУТ винаги може да се превърне в УПИ. Информацията която icanka дава е достатъчна за да се отсъди това. А иначе архитект при всички случай ще и трябва, но не такъв препоръчан от общинарските чиновници. И да не се забравя! Главният архитект също е общинарски чиновник.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация