начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Моля ви, дайте ми съвет

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля ви, дайте ми съвет

Мнениеот s_emo12 » 08 Авг 2011, 17:42

Едно момче ме удари , и ми счупи два зъба .
Извадих си медицинско и подадох жалба в полицията.
Оттам на татък какво да правя.
s_emo12
Нов потребител

Re: Моля ви, дайте ми съвет

Мнениеот teogeo » 08 Авг 2011, 18:21

s_emo12 написа:Едно момче ме удари , и ми счупи два зъба .
Извадих си медицинско и подадох жалба в полицията.
Оттам на татък какво да правя.

Отивате с медицинското свидетелство и намирате адвокат по наказателни дела. Би трябвало и от полицията да посочат дали телесната повреда, която Ви е нанесена е ЛЕКА или СРЕДНА по вид.

Във Вашия случай - телесната повреда може да е от СРЕДНА по вид, ако вследствие от счупените зъби Ви е затруднено дъвченето или говоренето.

Ако телесната повреда е СРЕДНА - то прокуратурата ТРЯБВА да инициира наказателно преследване по общ характер срещу бабаита. Вие можете (и е добре да го направите) да предявите едновременно с това
граждански иск за претърпените от Вас морални щети, както и разноските по денталните интервенции, които ще са Ви нужни.

Ако телесната повреда е ЛЕКА - то тогава Вие трябва да инициирате наказателното преследване с дело от частен характер, а не прокуратурата.

Както и да е, намерете си добър адвокат по наказателни дела и го ръчкайте да си върши работата. Той ще прецени какво и как да направи съобразно обстоятелствата - какво се е случило, защо и как се е случило, какво пише в "медицинското", дали нападателят е пълнолетен/непълнотелен/малолетен и т.н. и т.н.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот amonev » 08 Авг 2011, 19:47

... и във всички случаи задължително свидетели!
Е ли правото право?
amonev
Младши потребител

Мнениеот s_emo12 » 08 Авг 2011, 23:37

Имам свидетели , а до колко време ще назначат заседание , след като сам пуснал жалбата .
Кога трябва да предява граждански иск.
Например спечеля делото , той кои разноски ще ми плати по дело.
Той като ме удари си поряза ръката ,от зъба ми , имали вероятност , ако не спечеля делото нещо да му плащам за ръката

Благодаря ви много за обърнатото внимание :)
s_emo12
Нов потребител

Мнениеот teogeo » 09 Авг 2011, 00:38

s_emo12 написа:Имам свидетели , а до колко време ще назначат заседание , след като сам пуснал жалбата .
Кога трябва да предява граждански иск.
Например спечеля делото , той кои разноски ще ми плати по дело.
Той като ме удари си поряза ръката ,от зъба ми , имали вероятност , ако не спечеля делото нещо да му плащам за ръката

Благодаря ви много за обърнатото внимание :)

Намерихте ли си адвокат?
Аватар
teogeo
Активен потребител

Назад към Наказателно право