начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Възпрепятстване на оглед по изп.дело

Възпрепятстване на оглед по изп.дело

Мнениеот pantov » 18 Дек 2011, 04:37

Здравейте, пиша в този късен час след като изчетох приложените в сайта правилници,правилници по прилагане, закони и наредби /тея 60 страници ми изпиха очите :shock: / но не намерих конкретна информация по въпроса, който ме интересува.
А именно : искам да участвам като наддавач в публична продан на движими вещи. Прегледал съм описа и обявлението, намерил съм лицето за контакт, пазач на вещите/съвпада с длъжника/ назначен от ЧСИ и телефона. Осъществявам контакт с пазача и се почват едни усуквания и отлагания на огледа. След няколко телефонни разговора и отложени огледи разбирам, че няма да стане по този начин и отивам на адреса от обявлението но и там не намирам никой, няколко пъти подред а времето минава. Следват изключени телефони на пазача и отхвърляне на повикванията. Минава почти един месец с тези номера, почти колкото трае обявлението преди търга а има само два дни седмично за оглед.
В резултат осъществявам контакт с ЧСИ и подавам молба за смяна на пазача/съгласно Чл. 471 от ГПК/, получавам си входящ номер за молбата. Четири дни по-късно и предстоящи последни два дни за оглед получавам отговор от ЧСИ /по телефона/ относно молбата, че е "уважена" и пазача е сменен но!! :idea: да отида на мястото на огледите и да се надявам да се появи някой!!! :shock: :mrgreen: Разбира се, пак няма никой и телефоните за контакт пак не отговарят- автоматично отхвърляне на разговора.
Единственото което намерих близо до темата е от НАРЕДБА № 35 Чл. 10.

Което не е приложимо в случая но би следвало да има регламентирани действия и в случай като моя.
Също разглеждам и членове 27-28 от същата наредба и приложението им в случая.
В закона за ЧСИ не видях да е разглеждан подобен въпрос.
В ГПК също или съм го пропуснал.
Надявам се някой с по задълбочени познания да ме насочи към правилни действия от моя страна.
Замислям се да участвам в наддаването без да съм огледал, но е рисковано да давам задатъци за неща който може да са в окайващо състояние.... :|

Също така в обявлението не е посочен час за започване на търга а само място и от кантората на ЧСИ не ми дадоха информация за началния час на отваряне на предложенията. Следва ли да считам за начален час определението от Чл. 492 от ГПК? И ако е друг трябва ли да е обявен от ЧСИ , все пак в работни дни хората са заети....

Предполагам, че съм пропуснал къде е разгледано нормативно това което питам но се надявам да ме извините и да ме насочите.
Благодаря!

П.П. от ЧСИ не получих информация относно "уважената" молба и кой е новия пазач. И ако има дадени повече от една бройка на позиция в описа и една цена срещу позицията, следва ли да се приеме, че това е цената общо за бройките на позицията или това е цена за 1?
pantov
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство