начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Статут на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Статут на имот

Мнениеот emilgrigorov » 28 Фев 2012, 22:44

julyanvonemona написа:Одновен проблем е какво е станало със собствеността на чичо чиито имот е засегнат, каква част е станала море ерго ИДС, каква част е бряг и дали брега е или не е ИДС . Казаното за замерванията от БАН има предвид използване на полезни за казуса данни от БАН-аджийските сведения за целия от 1927г. насам период(до колкото такива има).

+1
Само да вметна, за мен стои и въпросът "До колко е станала море? в смисъл, че като копнеш до морето, нали знаеш че се пълни с морска вода и става мъничко моренце.
Между другото, "ципуро" и викат на анасонлийката в Гърция, нздр.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 28 Фев 2012, 22:54

Рикар, Узо, Мастика и всичките южнобългарски анасонлийки (от града на розите до града на кауните) вкл. и гръцката Ципура не понасям!
Все пак благодаря за "наздраве" приемам го с една "Леденика" в момента.
Последна промяна julyanvonemona на 28 Фев 2012, 23:08, променена общо 1 път
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 28 Фев 2012, 22:58

:D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 29 Фев 2012, 19:04

Схема_1.jpg
настоящата схема е опит за създаване на чертеж по казаното от nk7702n. нека ако не е отпаднал интереса и към създаденета от нея тема да разгледа схемета и да каже пресъздал ли съм графично казаното от нея до тук.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 29 Фев 2012, 20:01

Доста труд, бих казал. Перфектно!
Интересно ми е, как се е придвижвала държавната граница, и бихме ли могли да я ползваме за база.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот petko_a » 29 Фев 2012, 20:30

А защо пък да се е местила и държавната граница!?!
petko_a
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 29 Фев 2012, 20:44

petko_a написа:А защо пък да се е местила и държавната граница!?!

Честно казано, и аз не вярвам. Но, винаги може да се окажем изненадани. И, ако не е местена, то тогава това, което изглежда като море, всъщност море ли е (в зоната , оцветена в синьо в рамките на имота от 1927) ?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 29 Фев 2012, 20:45

Доста труд, бих казал...

...море ли е (в зоната , оцветена в синьо в рамките на имота от 1927) ?
Като ме е налегнало безделие един час интензивин труд нищо не е! И все пак докато nk7702n не каже това ли е имала предвид - не мога да комнтирам. Колкото до държавната граница хайде да не се отплесваме чак толкова
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 02 Мар 2012, 21:12

Доколкото разбирам от графични изображения, мисля, че добре са пресъздадени на чертежа нещата.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 02 Мар 2012, 22:42

Чакай да се включа на последната права :lol: :lol: :lol:

Това дето е било бряг 1927 (синята ивица) по Божията сила е отишло в морето. И нЕма земна сила, която да възстанови предишното положение (разбирайте обем права на собственост). В тази си част, по отношение чичото, имотът е погинал. Дано си има дни човечецът да обитава къщичката с малкото земя около нея.

П.П. И да бъде благодарен, че навремето държавата/общината са укрепили брега, за да може днес да съзерцава отвисоко изгрева на слънцето и лунната пътека. :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 02 Мар 2012, 22:49

След толкова много задълбочени размисли, май натам отиват нещата, Мели.. :lol: Да е жив и здрав човечецът и да си следи кръвното налягане, че тежко се понасят загубите.. :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 02 Мар 2012, 22:51

Абе като погледнах що нещо изписахте, та чак ми дожаля. :P
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 02 Мар 2012, 22:53

Е, що, виж цяла графика се появи, темата се развива, все пак!? :P Може да чуем още интересни съждения...Изпълнителят на графиката отсъства, та не можем да го разпитаме по - подробно по нея, ама по - късно и това ще стане.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 02 Мар 2012, 23:01

Колкото до графиката - спор няма. Естетически е издържана и професионално представена.
Ама на фона на казуса стои като куклата Барби - красива е. :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 02 Мар 2012, 23:07

Така е, спор няма, че julyanvonemona е естет. Благодаря му за усилията, наистина съм трогната от жеста!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 02 Мар 2012, 23:16

Авторът на графиката е наясно че частта попаднала под водата дори и Божиите сили едва ли биха я възвърнали в собственост на човечеца. Тои е на ясно също така, че тази част вече е в кюпа на континенталния шелф на българските териториални води ерго - станала е ИДС. Автора обаче не е на ясно онази част която се е превърнала в бряг дали е погинала за собственика и колкото да търсеше през тези дни, не можа да открие, че по силата на специален закон или решение на МС се е превърнала в ПДС. Така той стигна до заключението, че превърналата се в бряг част и днес продължава да си е собственост на чичина и точно в тази част майчицата дръжава е сътврила брегоукрепителната подпорна стена. Интересно е дали от гледна точка на чл.92 ЗС това бретоукрепително съоръжение не е собственост на чичина.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 03 Мар 2012, 00:11

julyanvonemona написа:... Интересно е дали от гледна точка на чл.92 ЗС това бретоукрепително съоръжение не е собственост на чичина.

Още в началото проявих интерес дали на чичото няма да бъде вменено задължението да позаплати тези "облагородявания".
Относно шелфа, също така. Доколко е шелф, и доколко божата сила под формата на десетина Камазки едри ст.б. отпадъци не биха ги приобщили към територията. :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 03 Мар 2012, 09:26

emilgrigorov , По интересно е дали чичина може да дръпне от дръжавата мангизи, заради това че брегоукрепителното съоръжение е изградено в неговия имот, както в началото беше съобщиено - без извършвани отчуждителни процедури.. Точно за това от изключителен интерес са геодезическите данни които БАН в своята научна дайност е събирал, относно това дали брегоукрепителното съоръжение е построено във водата т.е. в погиналата част от имота на чичина , в зоната на брега или в двете. Последното от трите възможности е най интересна от гледна точка на това че брегоукрепителното съоръжение най-вероятно ще се окаже съсобствено, между чичина и държавата. По своя характер и предназначение то е неподеляемо - в смисъл ако имотната граница минава през него - не може да бъде "отсечено" по никакъв начин.
Последна промяна julyanvonemona на 03 Мар 2012, 09:34, променена общо 1 път
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 03 Мар 2012, 09:30

julyanvonemona написа:emilgrigorov , По интересно е дали чичина може да дръпне от дръжавата мангизи, заради това че брегоукрепителното съоръжение е изградено в неговия имот, както в началото беше съобщиено - без извършвани отчуждителни процедури.

Мдам. И някоя преписка за незаконно строителство, щот едва ли има проект за това брегоукрепване, с отдръпване навътре на сушата. Е, повЕрвай ми, нема такОв проект :D
Даже по параграф 16 (1) немогат да го вкарат, щот никога не е имало такива градоустройствени правила и нормативи, с които се отстъпва територия. Даже, ако сложиш още еда чертичка м/у имота на чичето от 1927 и морето, ше е по-вярно, щот сигурно е имало дРъжавна земица там. Която е похабена в следствие на обикновено присъщата немарливост :D
Май е станало, че в един 50 годишен момент морето е изненадало дРъжавата :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 03 Мар 2012, 09:43

Ако например става въпрос за "Северната дъга" на укрепването но новата част на Несебър, там проекти има и то "страшни" - в смисъл на наляти много мангизи и за проекта и за изпълнението му. Там сега е крайбрежния им булевард. (Що ли ми се струва, че натам се въртят нещата)
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация