начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Пртокол за отговорно пазене

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пртокол за отговорно пазене

Мнениеот deesse » 01 Май 2012, 18:39

Имам кола,която "продадох"без прехвърляне на приятел с уговорката да ми плати сума та за 1 месец.Минаха няколко месеца не ми я плати и се обадих в полицията за да си я взема,след което задържаха колата в полицията.След месец ми я върнаха с протокол за отговорно пазене,но в момента се води до съдебно производство и разследващият полицай ми каза да не продавам ,подарявам или дарявам колата,тъй като е веществено доказателство по до съдебно производство.Какво ще стане ако я продам (какво е наказанието)
deesse
Нов потребител

Re: Пртокол за отговорно пазене

Мнениеот Pause » 01 Май 2012, 19:05

Според мен ,след като ви е върната и според Чл.111ал.2 НПК в разпоредбата няма санкция-наказание
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот neutralen » 01 Май 2012, 19:16

Никакво наказание - в случая няма престъпление, или нарушение. Неправилно колата/веществено доказателство/ е оставена на "отговорно пазене" при частно лице/ пък бил той и собственика /.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот deesse » 01 Май 2012, 19:33

Ще го плюсна след малко протокола,но да поясня какво ми казаха в полицията...
Колата е веществено доказателство по до съдебно производство по описа на РУ . полиция
deesse
Нов потребител

Мнениеот deesse » 01 Май 2012, 19:49

ПРОТОКОЛ
за отговорно пазене

Днес 25.04.2012в гр....,подписаният......-разследващ полицай при РУ "ПОЛИЦИЯ" гр.....предавам на отговорно пазене в кабинет ... на свидетеля т.е. АЗ следната вещ-ВЕЩЕСТВЕНО ДОКАЗАТЕЛСТВО по до съдебно производство номер ...по описа на РУ "ПОЛИЦИЯ"гр...
1.лек автомобил марка...с рег номер...,с показания на километража ...
Лицето "АЗ" и собственик се задължава да пази веща,да я съхранява,да не я разкомплектова,продава,уврежда,подарява или очтуждава по какъвто и да е начин и да не се разпорежда с нея,по какъвто и да е начин , без разрешение на компетентният орден или до приключването на наказателното производство в предвид на това че лекият автомобил представлява веществено доказателство по ДП (номер) по описа на РУ"ПОЛИЦИЯ"гр...
Последна промяна deesse на 01 Май 2012, 22:09, променена общо 1 път
deesse
Нов потребител

Мнениеот neutralen » 01 Май 2012, 19:59

neutralen
Активен потребител

Назад към Наказателно право