начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Какво трябва да се направи в случая?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какво трябва да се направи в случая?

Мнениеот memento_vivere » 29 Май 2012, 13:24

Здравейте, всички

Моля за Вашето компетентно мнение за следния случай :

На 5 май т.г. по обяд бях в едно ресторантче в Поморие, заедно с дъщеря си ( малолетна, на 13 г ).
Де факто по това време в заведението бяхме 5 човека – управителят, барман, сервитъорка, аз и дъщеря ми.
Познавам управителя отпреди, но не сме приятели. Имах неблагоразумието да му кажа, че не си е изпълнил обещание, дадено по телефона наскоро.
След още една две размени на заяждане той неочаквано ме нападна с юмруци и добре, че своевременно скочи бармана, възпря го и аз доста зашеметен успях да избягам през вратата.
..
Отидох в полицията, написах жалба, изкарах и съдебномедицинско удостоверение.
( отчита контузии в лявата част на главата и слепоочието ).
Неотдавна получих уведомление от полицията, че „преписката е изпратена в Районна прокуратура с оглед на извършено престъпление по чл.325 от НК "
...
1. Моля за съвет какво трябва да се предприеме оттук нататък :?:
2. Бихте ли ми препоръчали адвокат от Поморие, Несебър или Бургас , който е специалист в наказателни дела?

Благодаря!
memento_vivere
Нов потребител

Re: Какво трябва да се направи в случая?

Мнениеот Pause » 29 Май 2012, 19:05

memento_vivere написа:Здравейте, всички

На 5 май т.г. по обяд бях в едно ресторантче в Поморие, заедно с дъщеря си ( малолетна, на 13 г ).
Де факто по това време в заведението бяхме 5 човека – управителят, барман, сервитъорка, аз и дъщеря ми.
Познавам управителя отпреди, но не сме приятели. Имах неблагоразумието да му кажа, че не си е изпълнил обещание, дадено по телефона наскоро.
След още една две размени на заяждане той неочаквано ме нападна с юмруци и добре, че своевременно скочи бармана, възпря го и аз доста зашеметен успях да избягам през вратата.
..
Неотдавна получих уведомление от полицията, че „преписката е изпратена в Районна прокуратура с оглед на извършено престъпление по чл.325 от НК "
...
2. Бихте ли ми препоръчали адвокат от Поморие, Несебър или Бургас , който е специалист в наказателни дела?

Благодаря!

По мое мнение:
След ,което следва да се провери от прокурора дали са налице достатъчно данни в жалбата да се образува предварително производство или да откаже такова.И да ви уведоми за правата ви, като пострадал от престъплението Чл.75 ал.2 НПК.Чл.212 НПК съобщението от полицията е законен повод т.е.прeписката.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот doznanie » 29 Май 2012, 19:56

.... образува се досъдебно производство и колегите натам предават материалите на прокурора.
Аватар
doznanie
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 29 Май 2012, 22:36

memento_vivere написа:Здравейте, всички

..
...

Благодаря!

Ще очаквате произнасяне от съответния Районен прокурор - с Уведомление за образуване на ДП или Постановление за прекратяване. Междувременно можете да се консултирате и с колега адвокат, който да Ви каже след съответна справка какво бихте могъл да очаквате, да направите оттам нататък.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Наказателно право