начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Добър юрист по наказателно право

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Добър юрист по наказателно право

Мнениеот vasito7400 » 05 Юни 2012, 14:37

Здравейте,
ще може ли някои да ме препоръча добър адвокат по наказателно право от Североизточна България.Трябва наистина да е добър и вещ в занаята,за да ме консултира и насочи правилно по едно дело? Благодаря предварително!
vasito7400
Нов потребител

Re: Добър юрист по наказателно право

Мнениеот vasito7400 » 07 Юни 2012, 01:25

Може ли да ми отговорите на няколко въпроса свързани дело ,в което съм защитник и имам някои колебания.
Делото е за изнасилване от трима извършители -по чл152 отНК.
Въпросът е че въпросната пострадала е момиче от занаята, и тъй като не са си платили уговорената сума тя решава да подаде оплакване за изнасилване и отправя иск за неимуществени вреди от 10 000 лв.
Момчетата не отричат осъществяването на сексуален контакт,но са категорични че е по взаимно съгласие.
СМЕ-не установява наличие на телесна повреда,т.е. "пострадалата" е в идеално здраве.Прокурора заяви ,че иска ефективни присъди ,а адвоката на пострадалата заяви,че искат условни присъди и обещетение.
Обвинените са категорични ,че не искат да плащат и искат да им се изчистят имената от тази набедена лъжа.Реших ,че делото ще е най-добре да тръгне по общия ред.Но как да докажа,че тя лъже ,свидетелите на обвинението имат противоречиви показания,които лесно ще оборя.....Но състава на съда е дамски,и според мен са предобедени!Имам нужда от много съвети и насоки.....Помагайте!
vasito7400
Нов потребител

Мнениеот maria01 » 08 Юни 2012, 19:36

колега, пиши ми на лични, ако искаш. Ще помогна с каквото мога.
Търси свидетели, че е от занаята. Освен това - какво има в освидетелстването на пострадалата - ако е насилствен акта е нормално да има кръвонасядания и прочее във влагалището. Ако съвсем нищо няма - за какво насилие говорим!
maria01
Потребител

Мнениеот lexy21 » 08 Юни 2012, 19:42

vasito7400 написа:Прокурора заяви ,че иска ефективни присъди ,а адвоката на пострадалата заяви,че искат условни присъди и обещетение. Обвинените са категорични ,че не искат да плащат и искат да им се изчистят имената от тази набедена лъжа.Реших ,че делото ще е най-добре да тръгне по общия ред.

Това в кой съд става - първо да се пледира за наказанията и после да се решава по хода на съдебното следствие?
Ако сте колега, в което се съмнявам - това дело не е Вашето, просто не се нагърбвайте с него.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Юни 2012, 19:53

Може да са коментирали някакви параметри на споразумение?! :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 08 Юни 2012, 20:12

lexy21 написа:...това дело не е Вашето, просто не се нагърбвайте с него.

Е, с това се съгласих.
maria01 написа:...Търси свидетели, че е от занаята. Освен това - какво има в освидетелстването на пострадалата - ако е насилствен акта е нормално да има кръвонасядания и прочее във влагалището. Ако съвсем нищо няма - за какво насилие говорим!

Точно.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот vasito7400 » 09 Юни 2012, 23:54

maria01 написа:колега, пиши ми на лични, ако искаш. Ще помогна с каквото мога.
Търси свидетели, че е от занаята. Освен това - какво има в освидетелстването на пострадалата - ако е насилствен акта е нормално да има кръвонасядания и прочее във влагалището. Ако съвсем нищо няма - за какво насилие говорим!

Именно,че няма абсолютно никакви данни за насилие по СМЕ.А за свидетелите е малко трудно,тъй като всички коментират извън съда,но стане ли въпрос за свидетелстване всички нищо незнаят или пък ги е страх да не си разбият семействата(предавам Ви думите на двама от клиентите й)........Благодаря все пак за отделеното време :) ще Ви информирам как вървят нещата информативно.
vasito7400
Нов потребител

Назад към Наказателно право