начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Може ли да се произнася осъдителна присъда само на свидетелс

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Може ли да се произнася осъдителна присъда само на свиде

Мнениеот izumeniq » 10 Юни 2012, 09:53

6erifa написа:Очевидно само lexy21 знае като професионалист за какво става въпрос. От това което тя написа излиза че НЕ може единствено и само по свидетелски показания да бъде осъден човек. Ако не съм разбрал правилно ме поправете.
izumeniq
Младши потребител

Мнениеот Pause » 10 Юни 2012, 11:49

Според мен ,цялото обвинение е опровергаване на версии и обикновено е тази която отговаря на всички въпроси.Предварително определена доказателствена сила няма.
Въпреки ,че не е изключено. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 10 Юни 2012, 12:55

izumeniq написа:
6erifa написа:Очевидно само lexy21 знае като професионалист за какво става въпрос. От това което тя написа излиза че НЕ може единствено и само по свидетелски показания да бъде осъден човек. Ако не съм разбрал правилно ме поправете.

Очевидно, Лекси е добър професионалист, но пък е очевидно и друго - Вие нищо не сте разбрал от това, което Ви е написала и се мъчите да си напаснете нещата, така че да получите отговора, който най - много желаете! 8)
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 10 Юни 2012, 16:10

Именно. На някои въпроси не може да се даде категоричен отговор с " Да" или " Не". Всичко зависи от събрания по конкретното производство доказателствен материал в съвкупност. Все пак, презумпцията за невиновност трябва да бъде оборена по категоричен и несъмнен начин с постановяването и влизането в сила на осъдителна присъда.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 10 Юни 2012, 16:54

колкото повече чета темата, толкоз повече си харесвам отговора на революшън
REVOLUTION написа:
mrkiril написа:Може ли да се произнася осъдителна присъда само на свидетелски показания ? Без други доказателства само и единствено на свидетелските показания .
Доказателства ли са свидетелските показания ?

Да може!
Даже е желателно.

с него трябваше да се тури и край на спора, повдигнат от изпепеляваща любов към правото. :D
Гост.
Старши потребител

Предишна

Назад към Наказателно право