![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Искаш това парче, което навлиза в улична регулация и подлежи на отчуждаване за улица, да го обособиш с отделен идентификатор и да го продадеш ли ?
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
|
|
petko_a написа:Не! Искам един имот в урбанизирана територия, отразен в кадастралната карта, да го разделя на две. Та въпроса беше с ПУП или без ПУП? Как съответната служба по кадастър ще прецени дали са спазени изискванията на чл.19 или чл.200, като правомощията по устройството на територията са предоставени на други служби? Къде ме направи такъв продавач?
petko_a написа:Да, така мисля и аз, че е правилно. И значи в крайна сметка стигаме до извод, че ПИ в урбанизирана територия не може да се раздели ако не се изменя ПУП?
vdggbg написа:Някъде в тази, или друга тема стана въпрос, че при изработката на кадастралните карти масово не са отчетени парчетата от имотите, навлизащи в действащата улична регулация, чието отчуждително действие никой и никъде не е отменял. По този начин кадастралната карта отразява невярно имотните граници, базирайки се само на документите за собственост, но не и на действащите планове за регулация. Така че, petko_a, ако желаете да разделите коректно един урегулиран имот (пък и неурегулиран, но с действаща улична регулация) - трябва първо да приведете външната му граница в съответствие с действащата улична регулация, и едва тогава да направите скица - предложение за делба, като преценката относно съответствието на изискванията за минимални площи и размери по ЗУТ е от Вашата компетентност. Чл. 200 (1) от ЗУТ дава основание така обособените реални дялове да влязат в гражданския оборот и без предварително урегулиране с ПУП. Друг е въпросът, че ако след това върху тях трябва да се строи - изработката на ПУП (ИПР, а може би и ИПЗ) е задължително.
petko_a написа:Там е работата че много имоти са нанесени правилно да навлизат в действащата улична регулация vdggbg. Примерно, julyanvonemona има цяла статия за това, там във вашето списание, Арх и Арт ли беше?
Защо да деля имота спокойно emilgrigorov. Наредба 3 поставя ограничение, като не казва при приложена регулация така, пък при неприложена регулация иначе.
vdggbg написа:....Не знам как може да стане това - хем имотите да са нанесени правилно, хем външната им граница да навлиза в действащага УР. Освен ако нямате предвид това, че са нанесени коректно като поземлени имоти спрямо документите за собственост, но не е отчетено отчуждителното действие на регулационните планове по ЗПИНМ и ЗТСУ (действащи и до днес, според § 6 (1) от ПР на ЗУТ)....
всичко това се отнася за дворищните регулации а за уличните vdggbg eправотчетено отчуждителното действие на регулационните планове по ЗПИНМ и ЗТСУ (действащи и до днес, според § 6 (1) от ПР на ЗУТ)
petko_a написа:Да, така мисля и аз, че е правилно. И значи в крайна сметка стигаме до извод, че ПИ в урбанизирана територия не може да се раздели ако не се изменя ПУП?
До влизането в сила на чл.21а от ЗТСУ отреждането за улици няма отчуждително действие.
petko_a написа:До влизането в сила на чл.21а от ЗТСУ отреждането за улици няма отчуждително действие.
Назад към Строителство и регулация
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 21 госта