http://www.google.bg/url?q=http://www.n ... F_7UQMTwwQ
Това с циганката сигурно сте го хванали по ТВ.Знае ли някой дали има образувано нещо,че ми стана много интересно.Когато го чух по ТВ-то се позамислих за малко,но завчера,по друг повод,вече по-сериозно се замислих
Мисълта ми е конкретно за чл.207 ал.2 НК .
- Дата и час: 11 Яну 2025, 14:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Има ли престъпление?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Има ли престъпление?
А и фактическата страна като гледам,хич не е малка работа.Колко деяния са? - колкото тегления е имало ..съучастие..в Гърция,продължавано престъпление...
За мен има престъпление и ще се изненадам ако нея привлекат,барабар с тумбата съучастници.Всъщност може и да не се изненадам чак толкова много
За мен има престъпление и ще се изненадам ако нея привлекат,барабар с тумбата съучастници.Всъщност може и да не се изненадам чак толкова много
- svettoslav
- Активен потребител
Макар че,сега като се позамисля с винаги трезвата си главица,ако бях наместо нашата картодържателка или пък съпруг на свекърва й примерно,сигур по-несъставомерно щях да гледам на нещата, хи хи.
Но в Булгаристан е така.Всички се чудят защо онзи жепеец занесе милионите на властта .Егати чука
В интерес на истината-не ти требе такова богатство.
П.П. Извод: Колко лошо е понякога да знаеш законите
Но в Булгаристан е така.Всички се чудят защо онзи жепеец занесе милионите на властта .Егати чука
В интерес на истината-не ти требе такова богатство.
П.П. Извод: Колко лошо е понякога да знаеш законите
- svettoslav
- Активен потребител
От друга страна, защо ли твърдят, че няма да носи никаква отговорност за това деяние!? Излиза, че последиците са същите като при неплащането на сметкита за ток и вода. Ако си от малцинството, всичко ти е позволено.
П.П. Малко се съмнявам дали да се квалифицира по чл. 207 ал.2, може и да е по чл. 249. Не се знае каква е истината извън съдържанието на статията.
П.П. Малко се съмнявам дали да се квалифицира по чл. 207 ал.2, може и да е по чл. 249. Не се знае каква е истината извън съдържанието на статията.
- nk7702n
- Старши потребител
чл.249 ал.1 касае друга хипотеза,в частност случаите(не са малко хич),където Х тегли парите на У с картата на последния,обикновено му знае и пин-кода(т.к вероятно онзи си го е написал някъде в протмонето/както казваше един началник от МВР-"в пуртуфела" / при л. документи,ако не го знае наизуст).Тук тя си е титуляр.Въпросът е в присвояването.
Такова нещо по 249 НК би имало ако друга циганка или член на фамилията,или пък някой комшу,напипа вълшебната карта(ведно с ПИН-а) и почне да тегли.Дори да се опита да изтегли-пак попада там,най-малко за опит.
Голяма простотия ми се вижда обаче това "значителни имуществени вреди",които трябвало да са настъпили,за да имаме съставомерност по 249 ал.1
За ал.2 обаче е друга работа.По-скоро изключва чл.207 ал.2
Такова нещо по 249 НК би имало ако друга циганка или член на фамилията,или пък някой комшу,напипа вълшебната карта(ведно с ПИН-а) и почне да тегли.Дори да се опита да изтегли-пак попада там,най-малко за опит.
Голяма простотия ми се вижда обаче това "значителни имуществени вреди",които трябвало да са настъпили,за да имаме съставомерност по 249 ал.1
- svettoslav
- Активен потребител
Без да съм юрист, съм на мнение, че въпросната циганка, няма никаква, или почти никаква вина. Вина носи лицето, което е направило грешката да преведе въпросните пари по нейната сметка. Нанесените вреди и обезщетение трябва да са насочени към него, не към циганката. Ромката, да си я гонят по члена за намереното и несъобщено (не знам члена кой е точно и какво гласи ), но според мен не би трябвало тя да връща каквото и да било.
Я си представете, Иван чака превод от братчеда в Щатите, вижда парите, решава, че братчеда е изпратил парите 2-3-4-5 месеца по-рано и си върши работа. В последствие се оказва, че парите не били тия, които трябвало, братчеда го е бутнала кола и няма кой да прати въпросния чакан превод. Какво правим тогава ?
Я си представете, Иван чака превод от братчеда в Щатите, вижда парите, решава, че братчеда е изпратил парите 2-3-4-5 месеца по-рано и си върши работа. В последствие се оказва, че парите не били тия, които трябвало, братчеда го е бутнала кола и няма кой да прати въпросния чакан превод. Какво правим тогава ?
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
-
chinchilla - Потребител
svettoslav написа:чл.249 ал.1 касае друга хипотеза,в частност случаите(не са малко хич),където Х тегли парите на У с картата на последния,обикновено му знае и пин-кода(т.к вероятно онзи си го е написал някъде в протмонето/както казваше един началник от МВР-"в пуртуфела" / при л. документи,ако не го знае наизуст).Тук тя си е титуляр.Въпросът е в присвояването.
Аз посочих тази разпоредба, защото въобще не вярвам във внезапната поява на такава голяма сума, както и да се извършват тегления с картата в продължение на няколко месеца, без никой да забележи това. По - реално ми изглежда деянието да е по чл. 249 отколкото по чл. 207. А иначе, всички уж ги намират ей- такива вълшебни карти и суми.
П.П. Дали наистина е титуляр не се знае, ако съдя, че инфото идва от статия, не знам доколко това е така. Странно ми изглежда ей- така да се появи такава драстична разлика в сумата, хайде да беше примерно 100, 200 лева - хубаво, ама чак пък 100 000 ... Те хората от банката да не пасат трева? Че и никой да не се обади и да се жалва, че му липсват пари от сметката.
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:Че и никой да не се обади и да се жалва, че му липсват пари от сметката
Доколкото ми е известно, от МВР съобщението е(а те се позовават на банката),че картата е "блокирала" и онази си тегли безотказно(явно обаче до определен размер на теглене,както са ги лимитирали). Може и да е станало известно на съответната банка(и),че в даден момент се губят едни пари,но кво от туй? Не съм наясно с подробностите относно това каква точно информация тече в инф. масив на банката при подобни "блокирани карти",когато се теглят пари чрез нея. Вероятно най-накрая щяха да я хванат,колкото и да променя метонахождението при тегленето (банкоматите) и да хитрува(имат си способи за засичане).
П.П. Относно изнесената факт. обстановка-то тя е една и съща в статиите,и от ТВ.Пък и ако бе напипала чужда карта,надали щеше да се стигне до тук-веднага ще я блокират. Пак от изнесеното,според някакви спецове по тия карти,можела да тегли,мисля с още две три нули след стоте хиляди Има го инфото в нета.
- svettoslav
- Активен потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|