vdggbg написа:... Да-а-а-а, заслужава си да се замисли човек ...
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
|
|
vdggbg написа:... Да-а-а-а, заслужава си да се замисли човек ...
vdggbg написа:... Предварителен отказ от права, които още не са възникнали, но пък за сметка на това са "неоригинерни"? ...
emilgrigorov написа:Не четеш, vdggbg.
emilgrigorov написа:Нека опитам да продължа:
За права, ограничени/възникнали ex lege в резултат действието "Устройствено планиране", Законодателят е разпоредил административни процедури, завършваща с ИАА, в общия случай. Волеизявлението на заинтересованите лица е уредено в хода на самата процедура.
Но - не винаги (препратката към другата тема).
В редица случаи въпросният ИАА намира отражение в разпоредителната сделка. Но - далеч не винаги.
julyanvonemona написа:emilgrigorov написа:Нека опитам да продължа:
За права, ограничени/възникнали ex lege в резултат действието "Устройствено планиране", Законодателят е разпоредил административни процедури, завършваща с ИАА, в общия случай. Волеизявлението на заинтересованите лица е уредено в хода на самата процедура.
Но - не винаги (препратката към другата тема).
В редица случаи въпросният ИАА намира отражение в разпоредителната сделка. Но - далеч не винаги.
Аз зачитам опита ти да се опитваш да говориш на "висок" език. "Волеизявлението" обаче за което говориш и ако визираш чл.134 (2) т.6 ЗУТ не е в точния смисъл волеизявление, а е условие за евентуално, издаване на ИАА Имам предвид заповедтта по чл.135 (4) ЗУТ. А това какво ще се случи след влизане в сила и на заповедтта по чл.129 ЗУТ в сила - т.е. какви ще бъдат параметрите за евентуалното истинско вещноправно действие, а именно сделка с правото на собственост, на строеж, на ползване и ectr., това е съвсем друга опера и никой не може транслира тези евентуални бъдещи разпоредителни действия към чл.134 (2) т.6 ЗУТ по никакъв начин, дори и в сферата на всички евенуалностти!
moderator написа:...
Да бяхте поправили поне заглавието на темата, защото такъв член, алинея и точка няма в ЗУТ.
emilgrigorov написа:За "И"-то, върни се , моля те, и прочети горните постове, от преди началото на плюФките ти. Написал съм го последователно.
За по-нататъкпо-нататък, но виж и темата за ЗУТ, там, преди плюФките на Надето, съм дал линк към последната инициатива на Омбудсмана, по отношение законите за държавна и общинска собственост.
Назад към Строителство и регулация
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 13 госта