начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Лишена ли съм от наследство?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Лишена ли съм от наследство?

Мнениеот sisasis » 26 Мар 2013, 17:52

Здравейте,
Моят прадядо е лишил баща ми от наследство.Значи ли това, че и аз съм лишена от такова?
sisasis
Нов потребител

Re: Лишена ли съм от наследство?

Мнениеот annato » 26 Мар 2013, 18:00

Не, не значи.
Любопитна съм как прадядо Ви е лишил баща Ви от наследство?! Струва ми се, че наследник е синът на прадядото, т.е. Вашият дядо, вероятно баща на баща Ви?
annato
Младши потребител

Мнениеот sisasis » 26 Мар 2013, 18:13

Моят дядо, т.е. бащата на баща ми е починал отдавна (когато баща ми е бил малък).След това умира прадядо ми (като преди това лишава баща ми от наследство).Накрая умира и баща ми (преди 25год.).
Въпросът ми е: Имам ли право(като наследник) върху собствеността на прадядо ми?Веднъж поисках удостоверение за наследници и не го получих, защото баща ми е лишен от наследство, следователно и аз съм лишена.......Доста е объркано, съжалявам :)
sisasis
Нов потребител

Мнениеот nikol52100 » 26 Мар 2013, 18:36

Низходящите на наследодателя, които са недостойни, се заместват в наследяването по закон от своите низходящи без ограничение на степените.
nikol52100
Потребител

Мнениеот Standbay » 27 Мар 2013, 14:16

sisasis написа:Веднъж поисках удостоверение за наследници и не го получих, защото баща ми е лишен от наследство

Дори и да е лишен от наследство той не губи качеството си на наследник, нито пък вие.
Отказът да Ви издадат удостоверение е неоснователен.
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот dobromirkd » 27 Мар 2013, 15:53

Обясниха ли ви по какъв точно начин прадядо ви е лишил баща ви от наследство. Като "недостоен" или по друг начин. Отидете и си искайте удостоверението за наследници! А всъщност за коя община става въпрос?
dobromirkd
Потребител

Назад към Семейни казуси