начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

незаконно връщане на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

незаконно връщане на имот

Мнениеот Mitaka41 » 30 Апр 2013, 14:39

Живея в град на 50 км от София. В квартала където е нашата етажна собственост има още два еднакви блока. Преди повече от 50 години блоковете са построени на мястото на десетина частни имот, като собствениците са обещетени с апартаменти. След 10.11.1989 г. обаче двама от наследниците на бившите собственици, обещетени с апартаменти, са имали претенции за връщане на пространството между единия от блоковете и съседната поща. Общинната е отказала такава реституция, защото е сметнала че е незаконна. Бащата на единия от собствениците от дълги години е работил като секретар в районния съд и чрез някакви далавери успяват по съдебен път да върнат това пространство. Работата е там, че разстоянието от жилищния ни блок до съседната поща е по-малко от изискуемите 14 метра и не съществува никаква правно основание за връщане на маломерния имот, чийто най широка част е 8 метра. Хитрината (доколкото е законна) е в това че лицето на проблемния имот е увеличено до 14 като това увеличение, забележете е 1.5 метра. Сега имотът има формата на буквата Г като хоризонталната част на буквата има размер 14 х 1.5 метра. По този начин върнатия имот формално отговаря на строителните норми. Въпросът ми е: законно ли е това и ако не екакво може да се направи. Мога да представя скица на въпросния имот.
Mitaka41
Младши потребител

Re: незаконно връщане на имот

Мнениеот julyanvonemona » 30 Апр 2013, 17:29

Напълно законнво е!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Sir_Humphrey » 30 Апр 2013, 21:18

Mitaka41 написа:Живея в град на 50 км от София. В квартала където е нашата етажна собственост има още два еднакви блока. Преди повече от 50 години блоковете са построени на мястото на десетина частни имот, като собствениците са обещетени с апартаменти. След 10.11.1989 г. обаче двама от наследниците на бившите собственици, обещетени с апартаменти, са имали претенции за връщане на пространството между единия от блоковете и съседната поща. Общинната е отказала такава реституция, защото е сметнала че е незаконна. Бащата на единия от собствениците от дълги години е работил като секретар в районния съд и чрез някакви далавери успяват по съдебен път да върнат това пространство. Работата е там, че разстоянието от жилищния ни блок до съседната поща е по-малко от изискуемите 14 метра и не съществува никаква правно основание за връщане на маломерния имот, чийто най широка част е 8 метра. Хитрината (доколкото е законна) е в това че лицето на проблемния имот е увеличено до 14 като това увеличение, забележете е 1.5 метра. Сега имотът има формата на буквата Г като хоризонталната част на буквата има размер 14 х 1.5 метра. По този начин върнатия имот формално отговаря на строителните норми. Въпросът ми е: законно ли е това и ако не екакво може да се направи. Мога да представя скица на въпросния имот.

Трябва да се сърдите не на съседите си, а на т. нар. Народна власт и проведеното от нея престъпно експроприиране на собствеността на хората. Именно в последното се коренят всички настоящи почти нерешими проблеми с балансирането на интересите от една страна на жителите, а от друга на реститутите в повечето жилищни комплекси, които се намират върху бивши земеделски ниви.
Аватар
Sir_Humphrey
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Май 2013, 07:10

Sir_Humphrey написа:

....Трябва да се сърдите не на съседите си, а на т. нар. Народна власт и проведеното от нея престъпно експроприиране на собствеността на хората.....[/quote]
Експроприранто може да бъде глупаво или смислено но не и "престъпно". По нашите географски ширини Мехмед ІІ фатих е експроприирал цялята земя и същата е била негова, т.е. държавна.И въпреки че е бил съвременник на Макиавели, не го е познавал. Това обаче не му е попречило блестящо да прилага неговите принципи. Раздавал е мюлкове, ленове, факъфи и се е получило така, че каквото и да ти разправя дядо ти Вазов раята, а и другите икономически субекти са добрували и това в Румелия официално е продължило до 1867г.- с помощтта само на по малко от 1000 официални представители на Високата порта. Запитайте се сега в свободна демократична и суверенна България, колко са.....
Народната власт обаче вдъхновена от "великите Ленински принципи" поникнали всред тъпите блатни скити живущи северно от Днепър, Днестър и по горното течение на Волга и чиято еманация в мисленето е "Молчать и не расуждать" взе земята на хората без да мисли какво да прави на тази земя и понеже наистина не знаеше започна прокламираният пот Гошо бирата "поход от селото към града", така че в крайна сметка проблемите са резултат на руска дуращина, а не на престъпни действия. Защото за да е едно действие престъпно някъде в главата си трябва да имаш идея за непрестъпност, а със сигурност в нещата свързани със 07.11.1917г. няма и йота смисленост.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Mitaka41 » 02 Май 2013, 19:09

Мисля че пишете глупости.Според вас сигурно днес трябваше да живеем в наколни жилища, не трябваше да се строят жилищни блокове (сигурно така е в любимия ви Запад), в Ню-Йорк хората трябваше да живеят в дървени къщички. Трита жилищни блока бяха построени за да могат инженери, химици и др. специалисти от други градове да има къде да живеят. Според вашите глупави разсъждения те трябвало да живеят или на палатки или в землянки. По-добре да не бяхте писали нищо.
Mitaka41
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 02 Май 2013, 20:42

Mitaka41 написа: ..........Трита жилищни блока бяха построени за да могат инженери, химици и др. специалисти от други градове да има къде да живеят..........

А вие умнико, каква лична полза имахте от това, че във блоковете заживяха инженери химици и др. специалисти от другите градове. Защото ако питате същите тези инженери химици, девет от десет ще Ви отговорят, че не са видяли някаква особена полза от статута си на живеещи в жилищен блок.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот adv_zlatanov » 02 Май 2013, 21:22

+1
http://www.youtube.com/watch?v=CIFY2gyYg28

...kein Zivilist, kein Jurist ...
adv_zlatanov
Младши потребител

Мнениеот rts » 09 Май 2013, 15:07

Невъзможно е в сайта да Ви се помогне. Казусът е изключително комплексен, рестируцията може да е незаконна, но може и да е законна (не му е тук мястото да се развиват теоретични въпроси). Посетете адвокат.
rts
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Май 2013, 21:30

rts написа:........рестируцията може да е незаконна, но може и да е законна ........

От това което Mitaka41 съобщава е ясно, че относно реституирания имот има влязло в сила съдебно решение. Ако въобще съществуват пропуснати законови възможностти, при такава фактическа обстановка не виждам какво адвоката би постигнал, освен внимателно да му обясни народния израз "Късно е чадо мандалото падна!". Но! И това е нещо нали!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот rts » 10 Май 2013, 11:48

julyanvonemona, непонятен е заядливия Ви тон. Изобщо нямах това предвид. Нямам обаче намерение да влизам в пространни обяснения, при това хипотетични (защото има доста неизвестни) какво може и какво не може да се направи при влязло в сила решение по конкретен въпрос.
rts
Активен потребител

Мнениеот Melly » 10 Май 2013, 12:01

И правилно, колега rts.
Той, Емонски-ят, обича да си гъделичка ЕГО-то и сам на себе си да се възхищава. :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Май 2013, 14:42

rts изобщо и най-малка цел, не ми е била и не е да се заяждам с Вас. С почти 100% сигурност, особено като се вземат под внимание възможностти в правния мир и вероятни данни, които по конкретният казус не са ни известни, може да се направи нещо за Mitaka41, но сам/а виждате, че не това е мотора който го движи.
А кака Melly е добре осведомена за егото ми и аз и благодаря, че за пореден път го погъделичка. :D
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 10 Май 2013, 15:10

Лелееееееее, пак нещо не ти включва "лампичката" и нЕма връзка с главния мозък. Казах, че се самозадоволяваш емоционално, т.е. един вид маструбираш, щото нямаш публика, която да те възхвалява - изключвам т.н. клакьори - той/тя май е само един в този форум. :lol: :lol: :lol:
Аре сега, кротни и не ми се мяркай пред очите. Имам си работа. Отдавна не представляваш интерес за мен като достоен събеседник, ясно!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Май 2013, 17:59

Melly написа:........... достоен събеседник..........

Хм...хм... дали въобще можеш да дефинираш това понятие?
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация