начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

незаконна селска къща

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

незаконна селска къща

Мнениеот simeonpz » 06 Май 2013, 12:11

Моля за съвет - наскоро узнах, че къщата на баба ми на село е незаконно построена и че баба ми почти няма никакви документи за нея - това, което ми даде са : 1.Декларация, съгласно т.41 от наредбата ІІІ-16420, обнародвана в ДВ бр.280 от 11, 12, 1942 г., съгласно която декларация роднина на баба ми дава съгласието си да се построи 26 кв. м. сайвант/ а всъщност е построена къща/.
2.Протокол за дадена строителна линия за сайвант от 1961г. и 3.Строително разрешение на строене на навес.
При това положение имам ли някакъв шанс да узаконя земята и сградата върху нея, или поне земята / тя къщата си е вече доста срутена /.Трябва да отбележа, че не са плащани никакви данъци за този имот.А като проверих в селската служба тази земя не се води на никой, в смисъл държавна е и е отбелязана като земеделска.
Ако имам шанс да се сдобия с документи, откъде трябва да започна и към какво специалисти да се обърна?
simeonpz
Нов потребител

Назад към Строителство и регулация