начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Ипотекарен длъжник съм

Ипотекарен длъжник съм

Мнениеот madlene » 18 Май 2013, 18:17

Ипотекарен длъжник съм .Имотът е с договорна ипотека, до преди развода се изплащаше редовно.От няколко месеца няма никакви постъпления и очаквам съвсем скоро да бъде изнесен на публична продан.Дългът се води и на двамата на мен и на бившия ми съпруг, но аз живея в него с детето ни.Поради 3 други изпълнителни дела имам запор на заплатата, и никаква възможност да изплащам ипотечния заем,който е в размер на 75 000 евро.Опитах се да предоговоря кредита,но уви вноската е много голяма и до месец два ще бъде при ЧСИ.Моля,ако някой знае към какъв адвокат да се обърна за правна помощ.Консултирах се с един адвокат, но доколкото разбрах той основно се занимава с други дела.тоест трябва ли адвокат по такива въпроси или всеки един би могъл да ме консултира.Знам,че отивайки на публична продан единственото,на което да се надявам е да се забави проданта и да не останем с детето на улицата .По закон не е несъквертируемо,защото е договорна ипотека,но все пак се надявам на някакъв съвет

Благодаряя предварително
madlene
Нов потребител

Re: Ипотекарен длъжник съм

Мнениеот ivan_lawyer » 20 Май 2013, 14:26

Направете си сама запор на заплатата, за да облекчите удръжките.

Относно други ходове - на практика има доста възможности.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Ипотекарен длъжник съм

Мнениеот madlene » 20 Май 2013, 20:36

Благодаря за отговора,но и след поредната консултация с адвокат и той ми каза,че нищо не може да бъде направено;(((
madlene
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство