начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

наследство по серебрена линия

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

наследство по серебрена линия

Мнениеот shemet11 » 04 Юни 2013, 14:25

Казвам се Стоян моля да ми разясните следният случай:
Жена ми имаше братовчедка която почина през 2010 г. без да остави наследници.Баща и и майка и също са починали но преди нея.Майка и имаше сестра починала преди смъртта на братовчедката на жена ми и тя не е оставила наследници.Най-близките роднини са 8 братя и сестри на баща и.6 от тях са починали ,между който и майката на моята съпруга и живи брат и сестра.Има ли жена ми право на част от наследството оставено от нейната братовчедка?
shemet11
Нов потребител

Re: наследство по серебрена линия

Мнениеот borovinka » 04 Юни 2013, 14:29

От коя степен се явяват братовчеди жена ви и тази починалата жена? (Първи, втори?)
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 04 Юни 2013, 16:15

Наследяват само живите брат и сестра , тъй като са в по-близка степен на родство по съребрена линия , отколкото съпругата Ви.
Ако и те бяха починали , тогава всички братовчеди щяха да наследят поравно.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот borovinka » 04 Юни 2013, 17:52

Revolution, по написаното не виждам починалата наследодателка да е оставила живи братя и сестри. Става въпрос за живи брат и сестра на баща й (който няма връзка със съпругата на питащия).

Остава да се разбере от каква степен са братовчедки двете жени.

П.С. Коригирам се веднага - сега видях на края на изречението и това "и живи брат и сестра".
Реално те ще наследят, а не братовчедката, независимо от коя степен е тя.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Назад към Семейни казуси