![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Някои колеги може да ме обвиняват в морализъм, няма лошо човек да е с морал все още, но забравят ,че някъде в тази история има и едно деветгодишно дете, което за разлика от останалите не е в положение да избира.
|
|
venidb написа:УЖАС!!!Ама....хора различни.Защо,аз неразумният,безотговорният да не поискам съвет от вас РАЗУМНИТЕ-ОТГОВОРНИ-МОРАЛИСТИ,по-скоро житейски отколкото юридически!?
Защото ще бъдеш "изправен на стената на срама", за т`ва. Както сам забелязваш тук "цари свят на морал и субективна справедливост" . Омммммммм .
Защото с последния съм запознат почти колкото вас. - е, това е наистина добре, така щото се явява излишество обяснението, че ДНК тестове се правят и по време на бременността, и след нея, но както уместно споменаха по-горе- имат стойност да задоволят житейското ти любопитство, но пък сам законодателят е отрекъл правната ти възможност за реакция. Доколко СК нов догонва обществените отношения или се интересува само и единствено от интересите на детето е въпрос правен ( общо взето в СК нов въпросът с установяване на биологичния баща не е толкова важен, стига да се намери от правна страна такъв- толкова за морала и справедливостта в правото). .
Бъдете сигурни,че не съм го направил безотговорно!!!И двамата го искахме.Много пъти ми е казвала,че иска да го остави и да дойде при мен.Друг е въпроса,че нищо не правеше за това...
Kogato написа:Тук авторът на темата търсеше само юридически съвет, но се чудя дали изобщо ще се върне да провери, получил ли е такъв...
Намесвам се в тази тема единствено от позицията на човек, който по силата на случайно стекли се обстоятелства е запознат с развитието на молекулярната биология до степен да знае че най-престижните центрове занимаващи се с тази наука във Великобритания и Съединените щати са открили конкретни биохимични агенти които обясняват или по точно съпътстват прагматичността на жените и решението им да не се хвърлят в неизвестността за които се говори в горният абзац. Пак същите источници са доказали че всеки 10 жител на планетата е плод на изванбрачна връзка, била тя скрепена със съответен институционален документ или дължаща се на дългогодишно съжителство. Биохимичните агенти за които става дума дефинират детаилно причините поради която отделните полове имат поведението част от което е предмет на тази тема. Нивото на познание до което е достигнала съвременната молекулярна биология е достатъчно днес да се приеме за установено, че за проникването на сперматозоида в яйцеклетката са необходими от 17 до 19 секунди. На целия този фон разсъжденията дали да е "разрешен" еднократния сексуален контакт или да се установява задължителна "продължителна връзка" са ирелевантни, ирационални и меко казано смешни!doc03 написа:.............................
Вени, жените са по-прагматични, по реалистични, и по-рядко (и за по-кратко) фъркат в сините небеса. Въпросната жена, твоята голяма любов в брака си има нещо сигурно, колкото и да й се е обезцветило ... Поставила е нещата на нейните си везни ... решила е да не се хвърля в неизвестното (визирам теб) и да си запази всичко, което има (дом, бит, устроеност, дете, човек до себе си), именно защото е изтърканото старо, но познато - изненади не се очакват. Вероятно не си успял да й вдъхнеш доверие и сигурност, в онзи смисъл, в който жените си го разбират, и искат...............................
А стига бе! Вярно ли?nk7702n написа:: За мен прагматизмът няма нищо общо с любовта, с лъжата и непочтеността - също, но любовта има общи допирни точки с разума. Не защото съм високо морална, нито защото раздавам лесно присъди, а защото поведението на поствалия по - горе ме навежда на мисълта за проява на безотговорност и лекомислие, а не за проява на силна любов. Истинската любов не изключва мисленето за бъдещето, общите планове, разговорите за планиране на създаване на деца и др. Да си мечтател и романтик също не изключва това да проявяваш разум тогава, когато е необходимо, и това не е никак прагматично и присметливо. Просто е черта на характера, която на мен лично ми харесва.
П.П. Всеки може да действа неразумно и да се оправдава с моментни пориви и емоции, а след това да търси вината у другия или утеха впоследствие. Малко са хората, които могат да поемат отговорност за всичко, което правят в живота си.
Излязохме извън контекста на правните въпроси по темата. От юридическа гледна точка нямам нищо против постващият да си реши проблема чрез убеждаване на жената или съпруга и да оспорят бащинството по предвидения за това ред ,ако сметне, че така е редно да постъпи.
Пак същите источници са доказали че всеки 10 жител на планетата е плод на изванбрачна връзка, била тя скрепена със съответен институционален документ или дължаща се на дългогодишно съжителство.
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 29 госта