начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Опис и възбрана върху застроено УПИ?!?

Опис и възбрана върху застроено УПИ?!?

Мнениеот ivanov_p » 27 Яну 2014, 14:43

Обади ми се една клиентка, че ЧСИ иска да прави опис на вече възбранен в нейна полза УПИ, отстъпен срещу строителство, застроен и с разрешително за ползване(с изпълнени градоустройствени показатели). За пръв път чувам за такава щуротия и й казах, че няма да го правим, защото само ще плати описа. Тя обаче говорила "за по-сигурно" и с първото ЧСИ по същото дело (образувано по местоживеене, препратено в София по адрес на длъжника и накрая в Бургас по адрес на имота.) и то й казало, че може. Тъй като сам напълно убеден, че това няма как да стане искам да попитам някой сблъсквал ли се е с подобно нещо, практика ли е при други ЧСИ или съм попаднал на две изключения? С удоволствие ще приема и аргументи, че не съм прав, защото намерих клиент за остатъците от парцела.
ivanov_p
Активен потребител

Re: Опис и възбрана върху застроено УПИ?!?

Мнениеот Melly » 27 Яну 2014, 15:59

Обади ми се една клиентка, че ЧСИ иска да прави опис на вече възбранен в нейна полза УПИ, отстъпен срещу строителство, застроен и с разрешително за ползване(с изпълнени градоустройствени показатели)
...Тъй като сам напълно убеден, че това няма как да стане ....

Липсват аргументи, ivanov_p, поради ЩО СИ ТОЛКОЗ УБЕДЕН, че "това" няма как да стане.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Melly » 27 Яну 2014, 16:06

.... С удоволствие ще приема и аргументи, че не съм прав, защото намерих клиент за остатъците от парцела.

Не искам да повярвам, че единственият повод за "твърдата ти убеденост" е горното твърдение. :roll:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот L_Tabakow » 27 Яну 2014, 16:33

Няма проблем да се извърши опис на вече възбранен имот, затова в описа се описва, ако има вече наложени ипотеки и възбрани!!
L_Tabakow
Младши потребител

Мнениеот ivanov_p » 27 Яну 2014, 18:34

Сигурен съм защото става дума за съсобствена сграда (ваканционен имот). Въпросът е дали има такава практика за да проверя колко време имам за да осигуря парите на клиентката и да я предпазя от искове, ако е възможно. Купувачът е собственик на ресторант в сградата, който ползва двора и засега още останалите съсобственици на апартаменти не са му поискали наем, но знае, че скоро ще стане и иска по някакъв начин да се легитимира като собственик на древният правен принцип - "ега мине", защото останалите собственици са предимно чужденци.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот Melly » 27 Яну 2014, 19:26

ivanov_p написа:Сигурен съм защото става дума за съсобствена сграда (ваканционен имот). Въпросът е дали има такава практика за да проверя колко време имам за да осигуря парите на клиентката и да я предпазя от искове, ако е възможно. Купувачът е собственик на ресторант в сградата, който ползва двора и засега още останалите съсобственици на апартаменти не са му поискали наем, но знае, че скоро ще стане и иска по някакъв начин да се легитимира като собственик на древният правен принцип - "ега мине", защото останалите собственици са предимно чужденци.

Наготово всеки може. :D
Съзирам обаче, че не си си преговорил някои основни правила за възникване на хоризонтална/вертикална съсобственост. Само онзи, който е наясно с фактологията по казуса (вероятно ти), но не само с хронологията на събития с правно значение, а и документи, което означава извършване на задълбочен правен анализ, може да даде еднозначен отговор на въпроса ти.
Тук, това не може да стане. Тичай при колега адвокат.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ivanov_p » 28 Яну 2014, 00:26

Тичай при колега адвокат.

В бранша единственото приложение на адвокатите е да си вземат процента от адвокатските, от 25 до 50% и да не пипат делото.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот Melly » 28 Яну 2014, 03:31

ivanov_p написа:
Тичай при колега адвокат.

В бранша единственото приложение на адвокатите е да си вземат процента от адвокатските, от 25 до 50% и да не пипат делото.

Май при теб ще излезе вярна приказката "С какъвто се събереш, такъв ставаш". Но и вярно е, че не са ти достатъчни "цилиндрите" да се изявяваш в теми, касаещи правни въпроси. Дали ти харесва това ми заключение или не, за мен е дълбоко безинтересно.
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство