начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Дългове при наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дългове при наследство

Мнениеот peri64 » 04 Мар 2014, 12:13

Ние сме двама братя.Брат ми живее в апартамент който е собственост родителите ни а аз в апартамент на жена ми. Когато един ден наследим апартамента с брат ми аз ще наследя ли и дълговете които той е натрупал към ТЕЦ,ВИК и банки?
peri64
Нов потребител

Re: Дългове при наследство

Мнениеот ivanov_p » 04 Мар 2014, 12:34

Към ТЕЦ и ВиК като стой та гледай! Към банките само ако са правени от родителите ти. Ако има много дългове и надхвърлят цената на наследството го приеми с опис или се откажи от него. Има и други варианти, ама платени.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот peri64 » 04 Мар 2014, 12:46

Как да се откажа от този апартамент докато е време ? Аз и без друго нямам претенции за него.
peri64
Нов потребител

Мнениеот ivanov_p » 04 Мар 2014, 17:48

Той не е трой за да се отказваш. Трябва да починат наследодателите (родителите) и веднага след смъртта дори на единия, отиваш в съда и правиш отказ от наследство, но това е отказ от цялото наследство, не само от апартамента. Най-добре отиди при някой адвокат.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот peri64 » 10 Мар 2014, 18:16

Благодаря за съвета и отговорите!
peri64
Нов потребител

Назад към Семейни казуси