начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Надплатена издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Надплатена издръжка

Мнениеот orhideya » 08 Юли 2014, 16:19

Разведена съм от 2011г. Имам син, чиято издръжка при развода беше определена на 60лв. Имахме неофициална уговорка с бащата на детето да плаща по 100лв и той плащаше по банков път до преди 10 месеца. От тогава не е платил и стотинка. Сега казва, че е надплатил сумата и няма да плаща. Ако знаех, че ще стане така, щях отдавна да го съдя за увеличаване на издръжката. Знам, че е много наивно от моя страна - аз съм си виновна. Но все пак - имам ли някаква надежда да си получа парите за последните 10 месеца и за предстоящите няколко, за които се оказва, че е надплатено, или да пия една студена вода? От чисто морална гледна точка никак не е честно, защото таткото е компютърен специалист и си живее живота, а аз съм с учителска заплата, така че искрено се надявам да ми помогнете по някакъв начин.
orhideya
Нов потребител

Re: Надплатена издръжка

Мнениеот vvasi » 08 Юли 2014, 17:50

единственото което можете да направите при положение че нямате писмено споразумение е да си заведете дело за увеличаване на издръжката.
vvasi
Нов потребител

Re: Надплатена издръжка

Мнениеот todorova81 » 10 Юли 2014, 22:21

Завеждаш дело за увеличаване на издръжката, не пишеш на колко години е детето но вече за бебе е 80 лв. Наскоро водих такова дело за 9 годишно дете присъдиха бащата да плаща по 150 лева на месец.Можеш да претендираш до 1 година назад от датата на завеждане на делото за неплатените издръжки. А това че е внасял повече си е негова воля и не го освобождава от това да заплаща ежемесечна издръжка на детето. Делото за теб е безплатно-няма такса при внасяне на исковата молба. Лично аз не съм ползвала адвокат, няма нищо сложно. Успех!
todorova81
Младши потребител

Назад към Семейни казуси