- Дата и час: 16 Дек 2024, 12:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Има ли смисъл да ставаш адвокат?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
92 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Има ли смисъл да ставаш адвокат?
Колеги наскоро се взех и теоритоко-практичния изпит.От многото завършили съм и се чудя с какво да се захвана.Пропуснах последните конкурси ,както и изпита за адвокати.
Не съм от така наречените "връзкари",не се оплаквам и аз ако можеш също щях да се възползвам,но факт е че не съм.
Изчислявайки разходите на един адвокат
1.80лв-осигуровки
2.20 лв-членски внос
3.100лв-наем за офис
4.консумативи за офиса-поне 100лв(тук броя ток,телефон,подръжка за общите части,книги,и др офис пренадлежности)
Това са 300лв и за да ти останат 600лв ,каквато е най-ниската заплата в София за висшист,трябва да докараш 900лв.Вижда ми се много трудно не само за неначинаещ.Още повече гледам как ходят колегите ми станали адвокати и дори такива с 10 години стаж-мизерията май е пълна.
Кажете ваши мнения ако желаете.
Не съм от така наречените "връзкари",не се оплаквам и аз ако можеш също щях да се възползвам,но факт е че не съм.
Изчислявайки разходите на един адвокат
1.80лв-осигуровки
2.20 лв-членски внос
3.100лв-наем за офис
4.консумативи за офиса-поне 100лв(тук броя ток,телефон,подръжка за общите части,книги,и др офис пренадлежности)
Това са 300лв и за да ти останат 600лв ,каквато е най-ниската заплата в София за висшист,трябва да докараш 900лв.Вижда ми се много трудно не само за неначинаещ.Още повече гледам как ходят колегите ми станали адвокати и дори такива с 10 години стаж-мизерията май е пълна.
Кажете ваши мнения ако желаете.
- Борислава
Re: Ина ки смисъл да ставаш адвокат?
За съжаление 600 лв. не е съвсем не е най-ниската заплата в София за висшист, особено за току-що завършил. Това е факт;(
Ако считаш, че трудът ти не струва по-малко, си напълно права. В такъв случай обаче не ти препоръчвам да се пренасочиш от адвокатурата към държавната администрация например.
Ако считаш, че трудът ти не струва по-малко, си напълно права. В такъв случай обаче не ти препоръчвам да се пренасочиш от адвокатурата към държавната администрация например.
- Pitanka
Борислава, явно не си наясно много със заплатите на начинаещите юристи в София. Имам колеги, завършили преди 1 година, които започнаха в адвокатски кантори за по 100-200 лв месечно. Така че се приготви да бачкаш като луда за стотинки, не казвам, че ще ти е хубаво, но друг избор нямаш. Насочи се към частния сектор - там поне ще работиш много, но има някакво развитие в заплащането :))Pitanka написа:
- Inka2
Borislava, za pod 1000 evro na mesec ne si zasluzhava da stava6 advokat.
- m
Ти да познаваш някой под 26 години, който да прави 1000 евро като адвокат ?:)) И като сме още на темата - малко са и тези под 30...
- Inka2
Така е, това е реалността!!! Така че по-скромно, парите идват с времето.
- b
Абе, колега, ти къде ги сънува тези пари - слез малко на земята, не живееш в USA!!!m написа:
> Borislava, za pod 1000 evro na mesec ne si zasluzhava da
> stava6 advokat.
> Borislava, za pod 1000 evro na mesec ne si zasluzhava da
> stava6 advokat.
- b
Re: Има ли смисъл да ставаш адвокат?
хе хе, ми сигурно, но си говорим за софийските реалности все пак. И сега се сещам - девойката говори за някакъв наем на кантора 100 лв - в момента за толкова не можеш да наемеш и тоалетна в Люлин. Но за кантора не знам
- Inka2
Ами така ще бъде, след като се нароиха едни юридически факултети, които бълват като обезумели учили - недоучили "юристи" /СУ не прави изключение/. Просто станахме държавата с най - много юристи на глава от населението, затова и стагнацията е толкова голяма. Ако се обяви за година, две или три нулев прием, нещата постепенно ще се нормализират. Ако се затворят факултетите в Горно нанадолнище и къде ли още не - също.
- 131313
По принцип няма нищо лошо в конкуренцията, стига да имаше такава. Аз нямам проблем, че някой е завършил Русенски технически с 3, защото въобще не ме притеснява да се явя на конкурс заедно с него - изходът ще е ясен, ако оценката е обективна. Проблемът е обаче, че ако нямаш връзки или рода, пълна с юристи, трябва да положиш три пъти повече усилия
- Inka2
Аз съм под 30, вземам над 1000 евра на месец, завършила съм СУ с отличен, родата ми е пълна с юристи и всеки един ден ми е интересен, хайде лешояди, изяжте ме!:)))
- Dobre,de
Ako niama6 kontakti, na koito da raz4ita6, ili kolega advokat, pri kojto da zapo4ne6 - ne vijdam nikakav smisal da se vpisva6 v advokatska kolegia.
- hiha
Nad 1000 evro ne e e lo6o! No, i ne e tolkova mnogo, 4e da te qdem :))) A i trypkata e po-golqma, kogato rodata ne e pylna s iuristi. Taka, 4e ... prodylzhavaj da se zabavlqva6 ... i derzaj!
- m
ми не ща да те ям, но обмислям промяна на пола, за да мога да се оженя за теб :)))))))))))))), защото и аз съм доста под 30, завършила съм СУ с отличен, но не взимам 1000 Евро и нямам деди прокурори:))
- Inka2
92 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|