начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Има ли смисъл да ставаш адвокат?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Ина ки смисъл да ставаш адвокат?

Мнениеот teta11 » 23 Фев 2005, 15:15

hiha, права си, че без връзки или колега адвокат, който да те въведе в нещата като работиш при него е безсмислено човек да се вписва в адвокатската колегия. А колежката връзкарка(Dobre,de) може да прояви великодушие и да вземе Борислава да работи при нея ,но не вярвам тъй като тия потомствените просто не знаят какво е означава да окажат помощ на колега. Боят се панически от конкуренцията- някои, защото са просто некадърни/в случая е без значение с колко са завършили СУ/, други , защото си мислят, че са върха на сладоледа.
teta11

Мнениеот Inka2 » 23 Фев 2005, 15:21

абе има и умни хора много сред тях, мога да дам конкретни примери, не слагай така хората под общ знаменател
Inka2

Re: Inka2

Мнениеот teta11 » 23 Фев 2005, 15:45

Не ги слагам под общ знаменател. Просто Dobre,de ме подразни с изявлението си. Прави го така, сякаш се кефи, че тези без връзките и контактите остават на улицата, така да се каже. Не проявява съчувствие и разбиране.
teta11

Мнениеот aliiiiiii » 23 Фев 2005, 15:50

ако нямаш сериозна финансова подкрепа, която да ти осигури сигурност в началото или не произхождаш от адвокатска фамилия, чийто клиенти да ползваш, САМ по-добре е да потърсиш нещо друго/друг, от където/когото да СИ откраднеш опит и създадеш контакти- така мисля аз!
aliiiiiii

Мнениеот makiavelito » 23 Фев 2005, 16:00

vsjako nachalo e trudno no ne i nevyzmogno, razbira se .
makiavelito

Мнениеот Ч » 23 Фев 2005, 16:32

Това е скъпо, пък така си добре!
Ч

Мнениеот zvezda » 23 Фев 2005, 17:00

Че защо да те ям? Ще се оженя за теб !!!
zvezda
Потребител

Re: Inka2

Мнениеот Inka2 » 23 Фев 2005, 17:06

ха ха, съчувствие и разбиране от юристи - този форум е много забавен. А тя дамата достатъчно се показа, няма нужда и да ги коментираме толкова тези работи
Inka2

Мнениеот Inka2 » 23 Фев 2005, 17:09

Айде бе , сериозно?
Inka2

Мнениеот shveda » 23 Фев 2005, 20:36

Скъпо момиче, говоря на Борислава, не обръщай внимание на празни приказки и злободневни подмятания. Аз мисля, че повечето от това, което се изписа, просто не е вярно. Наистина е трудно и много скъпо. Но ако чувстваш в себе си нуждата да бъдеш адвокат, не му мисли, впиши се в АК. Но трябва да си изпълнена с решимост, за да се пребориш с трудностите, които ще те съпътстват до край, но ще са особено големи в началото. Трябва да си борбена, силна и с бистър ум. Трябва да мислиш логично и да не се отчайваш. Ще има победи, ще има и поражения, но нито за миг не допускай отчаянието. Помни, че след всяко падение отново изгрява слънце. Но ако мислиш,че не те бива за това, просто не бързай да ставаш адвокат. Започни с нещо по-лесно и сигурно, като например юрист в някоя фирма. Говоря ти чистосърдечно, като човек имал смелостта да започне от самото начало сам, без ничия помощ и без кой знае какви финансови възможности като адвокат и да успее да се пребори за правото си да работи като адвокат. Аз съм вече доста над
30 години и мога да ти кажа, че понякога и на мен ми е много трудно, че има месеци, в които и моите доходи са ниски, но има месеци, които компенсират всичко това. За мен обаче е достатъчно ,че работата ми ме удовлетворява и ми доставя удоволствие, обичам професията си и никога не ми е минавало през ум да ставам магистрат. Със сърцето си чувствам, че това е моето призвание, чуствах го още на студенстката скамейка. С теб така ли е ? Помисли и после реши. С пожелание за успех: адвокат С. Д.
shveda
Потребител

Мнениеот plprodanov » 23 Фев 2005, 21:38

Уважаема колежке, прочетох от личен интерес всички мнения. При така изнесените данни от Вас, едва ли ще успеете да....пробиете в адвокатурата. Действително може да имате успех, но почти задължително е да бъдете преди това някъде на.....щатна служба в системата. Вас кой Ви познава" - никой! Имате ли връзки - не! Имате ли влияние в "престъпните структури"? - не! В гражданското право има доста изявени юристи, да не употребявам друга. Териториите са отдавна заети. Мнението което ангажира единствено мен е, че Вие не следва да започвате като адвокат. А където става дума за много пари, външното Ви изражение, сексапил, поза и знания са без....правна стойност.
plprodanov
Младши потребител

Мнениеот m » 24 Фев 2005, 08:17

Ha-ha-ha! Tolkova typo par4e, otdavna ne be6e pisalo v toq forum.
m

Re: Има ли смисъл да ставаш адвокат?

Мнениеот Борислава » 24 Фев 2005, 09:59

Много голям интерес към темата:)))Благодаря на С.Д за укоражението,но все пак вероятно той е започвал в златните адвокатски години(91-98г) щом е над 30-те.Тогава нямаше такси всписване,нямаше осигуровки,застраховки,клиентски сметки,членския внос за колегията беше символичен.Това беше към 97-ма година когато и взех решението да кандидатствам право.
И на г-н Проданов благодаря защото той пък каза как стоят нещата в сегашната реалност,без да спестява нищо.
И един съвет към колежките ,които все още учат,да се оглеждат за някой перспективен колега с рода или мъж с позиции,защото после ще сте безработни юристи,а ако нямате и пари да се издържате(родители,роднини,рента,друг дребен бизнес) ще свършите в някой магазин или заведение:).
Съветите да почнете във фирма са почти невъзможни защото за тези места кандидатстват по 200 души.Трябва ви диплома от СУ,но тя трябва да е над 5.00 успех,2 езика,компютри,шофьорска книжка,да сте до 28 години,неженена без деца,с 1 година опит задължително.
Борислава

Мнениеот protekta » 24 Фев 2005, 10:10

Вие май предварително сте се отчаяли. Ако изчислявате само рисковете, няма да започнете никога!
protekta
Потребител

Мнениеот verity63 » 24 Фев 2005, 14:41

Явно си взела решение още когато си отворила темата. Щом ти липсва хъс, защо не се замислиш какво наистина искаш? Мисля, че дори да имаше всичко, което "нямаш", т.е. предимствата, които посочваш, пак щеше да да питаш има ли смисъл. Както казва Кастанеда, всички пътища водят наникъде, но поне да е път със сърце.
verity63
Младши потребител

Мнениеот may » 24 Фев 2005, 15:11

Много е добро това, verity63. А твоят път какъв е?
may

Мнениеот verity63 » 24 Фев 2005, 15:35

Следвам "право", харесва ми и това е моят път със сърце.
verity63
Младши потребител

Мнениеот м » 24 Фев 2005, 16:06

Ще те видим като завършиш!
м

Мнениеот verity63 » 24 Фев 2005, 16:41

Не ме е страх. Живот и здраве да има, другото - от мен. Не би могло да е лошо, след като ми е интересно. А след като ми е интересно, как би могло да е лошо? Идеята е, че не пътят е важен, а самото пътуване. Забавлявай се:))))
verity63
Младши потребител

Мнениеот may » 24 Фев 2005, 17:07

Да си жив и здрав, колега vertify. Едно съветче - ориентирай се преди да се дипломираш чий ще го дириш след университета. Ако започнеш да търсиш като колегата Борислава едва след всички изпити на света, зор ще видиш. Успех, пиши по-често тука.
may

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии