начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Незаконен строеж - навес

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Незаконен строеж - навес

Мнениеот euphoriq » 25 Апр 2016, 18:15

Здравейте, положението при мен е доста сложно. Днес получих констативен акт за незаконен строеж на "навес" който съм правил през 98г. - тогава строих ателие в двора на къщата в която живея, с виза и разрешително както си е по закон, и тогава остана едно празно място между къщата и оградата която гледа към улицата, и тогава отидох при архитекта който ми извади разрешителното за да го питам за това празно място дали мога да сложа един навес понеже там има шахта и се събират води който отиват под къщата. Архитекта(вече не работи в общината) ми каза устно - прави го всичко да е еднакво аз съм ти издал разрешение слагай никои няма да има възражения. Понеже къщата е калкан и сме двама съсобственици - сложихме една ламарина за навес между къщата и оградата заедно с другия съсобственик. Преди 3 години отново заедно санирахме цялата къща и вложих малко повече средства за да махна тази ламарина и сложа дървен навес който да предпазва къщата когато вали сняг, дъжд, понеже там се пълни с вода и го направих дървен.Но дойде моментът в който развалихме отношенията със съсобственика и той е подал жалба в общината за незаконен стоеж на навеса. Нищо, че не му пречи по никакъв начин ...
Днес ходих при адвокат, но утре ще пишем възражение... а аз чета и се ровя навсякъде.
Можете ли да ме посъветвате нещо. Ако махна навеса това значи, че къщата ще падне, не съм го правил защото така ми харесва а за да я предпазя.
Мога ли да искам от общината да дойде комисия да видят, че без навеса къщата е заминала?
euphoriq
Нов потребител

Re: Незаконен строеж - навес

Мнениеот todorst » 03 Май 2016, 18:55

пропуснал си срокове! Такива СТРОЕЖИ са търпими„ Чети ЗУТ, Можеш ли да докажеш,че е изградено през 1998 г„ Ако ,ти си в търпимост ПО закон!
Искай и екземпляр. копие от сигнала жалбата„ Не е чудно съседа да описал фактите„ строеж през 1998 г.
todorst
Потребител

Назад към Строителство и регулация