начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Има ли какво да направя ?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Има ли какво да направя ?

Мнениеот marrydj » 16 Сеп 2016, 23:20

Здравейте , ще се радвам някой да отговори по моя казус. С бащата на детето имаме водени две дела -и двете спечелени от мен .Съдът реши разходите по делата да заплати той. Общата стойност на сумите е около 1300 лв .Ответника обаче е безработен и няма нищо на свое име .Пуснах изпълнителен лист и по двете дела , но нищо . Накрая пуснах молба за опис на имуществото му . Отидоха на постоянния му адрес , но баща му не ги пуснал там , като показал нотариалния акт на къщата и казал ,че не е длъжник той ,а сина му ,който няма общо с имота .Има ли право на това?
При положение ,че бившия не работи , няма имоти ,дори кола ,има ли какво да направя за да си взема парите?
marrydj
Нов потребител

Re: Има ли какво да направя ?

Мнениеот ivan_lawyer » 17 Сеп 2016, 07:28

Еми те лихва не носят, тези пари, по принцип има мерки за събиране. Сега това е грешка, че не сте направили описа, защото по есграон е там. Все нещо ще има, дори и компютър. На мен също ми въртят номера съдебните изпълнители. Даже си говорят с длъжника вместо да свършат работа. Ояли са се дето се казва. Нотариалния акт няма значение никакво. Няма значение никакво кой живее още в къщато - важното е че там е вашият длъжник.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Има ли какво да направя ?

Мнениеот marrydj » 17 Сеп 2016, 16:01

Той е регистриран на този адрес ,но не живее там ,а на друг ,който също съм дала на съдия изпълнителя ,но той го ползва само за призоваване , каза ми ,че там не може да прави опис .Имотите са негови ,купувани с негови пари ,но на други имена .Няма как да докажа ,че този човек има доходи и имоти .Той е ходил при съдия изпълнителя и му казал ,че няма да плати нищо .Това което вие ми казвате ме навежда на мисълта ,че може изобщо да не е ходено до дома му :shock: Къде да прочета закона свързан с този случей ?
marrydj
Нов потребител

Назад към Семейни казуси