начало

Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК

Санкции за домоуправител

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Санкции за домоуправител

Мнениеот juju4ka » 14 Фев 2020, 01:26

Здравейте,

наскоро закупих ново жилище и се сблъсках (доста горчив опит) с ужасни и доста възрастни съседи.
Накратно, домоуправителят НЕ СПАЗВА почти нито едно от задълженията си, НО някакси са се съюзили с още няколко пенсионера и един нов собственик, който прави всякакви безумия с ремонта си и не му правят проблеми.

горе долу около 42% сме тези, които сме против неговото самоуправство, 20% не можем да ги намерим и не се интересуват грам, и останалите са именно домоуправителят и другите 2ма съседа.

Не мога да намеря никъде по законите какви сакнции се предполагат при неспазване на задължения по ЗУЕС, като например:

1. не се издава документ при събиране на пари
2. не се дава НИКОГА НИКАКЪВ ОТЧЕТ, дори не годишно, за приходи и разходи
3. на мен лично не ми се дава клюс от общия вътрешен двор с изречението "за какво ти е, нали си имаш тераса".
4. махат се нарочно крушките по входа и таванското помещение
5. след 8 месеца се свика едно събрание, за което нямаше абсолютно никакъв протокол и резултат от взетите уж решение
6. преди това бяхме свикали с друг съсед (имаме над 20% от общите части) събрание, като над 6 пъти се скъсаха поканите във входа и ест никой не разбра за него и не дойде
7. понеже сме с врата с ключ и пощенските кутии са вътре, всякакви известия за писна и т.н. ИЗЧЕЗВАТ, аз лична кореспонденция не съм получава нито един път, говоря и за такава за мен от общини и т.н.
8. над мен е точно въпросния домоуправител, от който имаше теч и тавана ми беше за ремонт. той им обесни как и той имал теч от горе и нямало да ми плаща нищо, нито ще го отстрани, докато съседа отгоре не си отстранил. Предложихме да се викне експерт и да види откъде са тези течове и има ли, всички "разбирачи" отказаха
9. моя основен ремонт е спрял вече от 7 месеца, защото от теча, тръбите на локалното парно на друг съсед, които минават до вертикалния шранг за изгнили и са за смяна, но домоуправителя отказва (те минават и през него) и като цяло аз не знам какво да правя, защото те минава точно над Бъдещата ми ВИК инсталация

и още много много много неща. Пускахме жалби в общината в няколко звена, както и в НАП, минаха всички срокове, даже бяхме при кмета в общината, пак минаха всички срокове и абсолютно нищо не се случва, а аз чакам ли чакам и нито мога да си направя ремонта, нито мога да си представя да живея в подобна обстановка и да проумея как никой нищо не може и не иска да направи от съответните органи.
juju4ka
Нов потребител

Re: Санкции за домоуправител

Мнениеот ivan_lawyer » 14 Фев 2020, 06:11

Пляскаш един иск - но помислете си - помислете точно.
Ако се скараш в съвременните условия със съседите - това не е да се скараш както във филма "Вилна зона", това е български филм за изострените спорове между съседи, не че сме на лекция по филмови предавания.

Вие сте вечно обвързани.

Как да се преодолее това - първо - чрез военни действия, после с мирна дипломация. Военни действия - девастация му казваме юристите - оспорваш решенията на Общото събрание на входа.

Дипломация - като получат призовката или Решението на съда - веднага преговори - да се усмирят.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Санкции за домоуправител

Мнениеот lakavitsa » 18 Фев 2020, 10:21

Такова е положението в почти всички етажни собствености. Както се вика "хаос" Радвайте се, че все пак се събират някакви суми за 1.Ремонти и възстановяване на общите части 2. Разходи за управелне на ЕС.
ЗУЕС му предстои спешен ремонт.
lakavitsa
Потребител

Назад към Етажна собственост