Питането ми:
Искам да си запазя частта, без съсобственика да ми я отнеме.
Описание:
Не говорим по между си със съсобственика и се дебнем.
Парцела не става за нищо, защото отреждането е блок върху десетина около него парцела. Но този ПУП се променя разбира се.
Двама съсобственика, неделим, лице 12 метра на спирка на градски транспорт София и площ от 150м2.
Разрушихме по една паянтова стара къща, ОТДЕЛНИ ПОСТРОЙКИ - 50 и 30м2 - 90 годишни къщи - ние 2023, съсобственика 2024. Те бяха в парцела с общ двор без вътрешна ограда и с външна тоалетна.
След развалянето на къщите съсобственика си огради половината през средата, явно след услуга на геодесисти, възобнови водата и тока. Смени вратата на парцела и ни остави без достъп, а и така половината от парцела е без никаква врата. Ние ги бяхме прекъснали тока и водата при развалянето и все още сме - тоест нямаме партиди. В ,,неговата половина" се оказаха новопостроени ОТ СЪСОБСТВЕНИКА водомерна шахта, огромна отходна нова гофрирана тръба стърчаща, страхотно готина ограда и циментиран под с изолация от фибран, три вида железни профили за армировка и найлон над фибрана - красота.
Може би ще постави готова конструкция или под наем за строителни материали. ВСИЧКО НАПРАВИ БЕЗ ДА НИ ИНФОРМИРА и БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ НАС - единия съсобственик И БЕЗ ПОДАДЕНИ СТРОИТЕЛНИ КНИЖА към Общината или НАГ.
Подадох жалба за незаконната вътрешна ограда, поисках ключ от новата врата на парцела, и строителни книжа - ЛИЧНО ПИСМЕНО ОТ съсобственика И МОЛБА ДО НАГ и ОБЩИНАТА.
Как да се предпазя от бъдещи негови деяния, защото не мисля нищо да предприемам повече. И съответно да си запазя имота без да ми го отнеме по някакъв начин съсобственика.
- Дата и час: 12 Дек 2024, 00:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
малък парцел в центъра на софия, съсобственост и неделим
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: малък парцел в центъра на софия, съсобственост и неделим
Започнете делба.
- ivanov_p
- Активен потребител
неделим имот, как се процедира една делба, каквото и да ми кажете ще ми е полезно.
- nkolay
- Нов потребител
Отивате при адвокат, по възможност делбар и го упълномощавате да започне дело за делба. Имота е неподеляем и предвид отношенията ви ще бъди изкаран на публична продан където ще бъде продаден и парите ще си разделите. На проданта може и вие да купите имота. Може и да предложите на другата страна да се споразумеете по спорните неща, в противен случай ще поискате делба, но това рядко води до резултат.
- ivanov_p
- Активен потребител
така парите ще са нищожни,
как да се предпазя съсобственика да не ме купи частта по този начин.
как да се предпазя съсобственика да не ме купи частта по този начин.
- nkolay
- Нов потребител
nkolay написа:как да се предпазя съсобственика да не ме купи частта по този начин.
Като предложите по-висока цена!
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
Сухо дупе риба не яде! Не знаете зали парите ще са нищожни или повече от колкото очаквате, това ще се реши на търга. Ще наддавате вие и съсобственика, пък какво сабя покаже. Ще има и други наддавачи, които могат да ви бият, но това означава, че ще дадат повече отколкото вие смятате, че струва парцела.
това обаче е краен резултат. Като му кажете, че започвате производство по делба може да се разберете.
това обаче е краен резултат. Като му кажете, че започвате производство по делба може да се разберете.
- ivanov_p
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|