начало

ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност

малък парцел в центъра на софия, съсобственост и неделим

Казуси за недвижими имоти

малък парцел в центъра на софия, съсобственост и неделим

Мнениеот nkolay » 07 Дек 2024, 17:03

Питането ми:
Искам да си запазя частта, без съсобственика да ми я отнеме.
Описание:
Не говорим по между си със съсобственика и се дебнем.
Парцела не става за нищо, защото отреждането е блок върху десетина около него парцела. Но този ПУП се променя разбира се.
Двама съсобственика, неделим, лице 12 метра на спирка на градски транспорт София и площ от 150м2.
Разрушихме по една паянтова стара къща, ОТДЕЛНИ ПОСТРОЙКИ - 50 и 30м2 - 90 годишни къщи - ние 2023, съсобственика 2024. Те бяха в парцела с общ двор без вътрешна ограда и с външна тоалетна.
След развалянето на къщите съсобственика си огради половината през средата, явно след услуга на геодесисти, възобнови водата и тока. Смени вратата на парцела и ни остави без достъп, а и така половината от парцела е без никаква врата. Ние ги бяхме прекъснали тока и водата при развалянето и все още сме - тоест нямаме партиди. В ,,неговата половина" се оказаха новопостроени ОТ СЪСОБСТВЕНИКА водомерна шахта, огромна отходна нова гофрирана тръба стърчаща, страхотно готина ограда и циментиран под с изолация от фибран, три вида железни профили за армировка и найлон над фибрана - красота.
Може би ще постави готова конструкция или под наем за строителни материали. ВСИЧКО НАПРАВИ БЕЗ ДА НИ ИНФОРМИРА и БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ НАС - единия съсобственик И БЕЗ ПОДАДЕНИ СТРОИТЕЛНИ КНИЖА към Общината или НАГ.
Подадох жалба за незаконната вътрешна ограда, поисках ключ от новата врата на парцела, и строителни книжа - ЛИЧНО ПИСМЕНО ОТ съсобственика И МОЛБА ДО НАГ и ОБЩИНАТА.
Как да се предпазя от бъдещи негови деяния, защото не мисля нищо да предприемам повече. И съответно да си запазя имота без да ми го отнеме по някакъв начин съсобственика.
nkolay
Нов потребител

Re: малък парцел в центъра на софия, съсобственост и неделим

Мнениеот ivanov_p » 07 Дек 2024, 23:40

Започнете делба.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот nkolay » 08 Дек 2024, 00:16

неделим имот, как се процедира една делба, каквото и да ми кажете ще ми е полезно.
nkolay
Нов потребител

Мнениеот ivanov_p » 08 Дек 2024, 08:48

Отивате при адвокат, по възможност делбар и го упълномощавате да започне дело за делба. Имота е неподеляем и предвид отношенията ви ще бъди изкаран на публична продан където ще бъде продаден и парите ще си разделите. На проданта може и вие да купите имота. Може и да предложите на другата страна да се споразумеете по спорните неща, в противен случай ще поискате делба, но това рядко води до резултат.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот nkolay » 10 Дек 2024, 09:52

така парите ще са нищожни,
как да се предпазя съсобственика да не ме купи частта по този начин.
nkolay
Нов потребител

Мнениеот guest1 » 10 Дек 2024, 13:19

nkolay написа:как да се предпазя съсобственика да не ме купи частта по този начин.

Като предложите по-висока цена!
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Мнениеот ivanov_p » 10 Дек 2024, 15:27

Сухо дупе риба не яде! Не знаете зали парите ще са нищожни или повече от колкото очаквате, това ще се реши на търга. Ще наддавате вие и съсобственика, пък какво сабя покаже. Ще има и други наддавачи, които могат да ви бият, но това означава, че ще дадат повече отколкото вие смятате, че струва парцела.
това обаче е краен резултат. Като му кажете, че започвате производство по делба може да се разберете.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Имотни казуси