начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

Въпрос за декларация

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за декларация

Мнениеот К.К.Б. » 23 Фев 2005, 13:03

Ако бащата е дал разрешение ( декларация), детето да пътува и живее с майка си в чужбина до навършване на пълнолетие, може ли той да се откаже от тази декларация? Ако може, как става това?

Благодаря предварително!
К.К.Б.

Re: Въпрос за декларация

Мнениеот Гери » 24 Фев 2005, 02:34

Да може, няма пречка. Може да направите нот. заверен отказ от декларация... Обаче каква е точно идеята ви? Какъв краен резултат преследвате?
Гери

Мнениеот К.К.Б. » 24 Фев 2005, 12:16

Аз живея в чужбина с детето си. Бащата е съгласен да даде декларация, но мен ме притеснява факта, че когато си идвам с детето в България, на него може да му хрумне изведнъж да ни спре, като се откаже от декларацията. Чух, че отказа става, само като се обади на границата и каже, че се отказва, което аз невярвам. Затова питам.
Ако спре детето, ще го направи само от завист и злоба. Той не може да се грижи за него, защото е психично болен.
К.К.Б.

Мнениеот запис » 24 Фев 2005, 20:25

Не може само с обаждане да стане - има си ред.
запис

Мнениеот Terr » 24 Фев 2005, 20:45

Ако е психично болен-поискайте запрещение и ако такова последва изобщо не мисля, че ще Ви трябва декларация.Той няма да има право да я дава, а ако обявяването стане след като я е дал, няма как да я оттегли...
Terr

Мнениеот SvetlaNa980 » 24 Фев 2005, 22:53

moje, ako izprati pismo do granichna politzia ili s epoiavi na letishteo ili se otkaje pri notarius

mislai che tezi deklaratzii imat validnost 6m
SvetlaNa980

Мнениеот harmaiani » 25 Фев 2005, 11:22

Никъде няма срок на деклрацията.Тя важи до оттеглянето й.Каквото има да става,ще стане. Засега не се безпокойте.
harmaiani

Мнениеот нина » 01 Мар 2005, 04:44

може да се откже и то без проблем. Даже не е необходимо да ви оведумява за това. достатъчно е да заяви че вече не е съгласен с подписанот от него и готово. Това в писмена форма разбира се :)))
Що за държава? Що за закони?
нина

Назад към Семейни казуси