начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

izdryjka

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

izdryjka

Мнениеот asentop » 13 Май 2005, 15:22

kolko vreme ako ne sym plpashtal izdryjka moga da byda podveden pod otgovornost,i moje li da se namali izdryjkata koiato plashtam pri polojenie che sym bezraboten edna godina-sega plashtam 60 leve
asentop
Младши потребител

Re: izdryjka

Мнениеот darena » 13 Май 2005, 15:34

zna4i dooformia6 si izkazvaneto:
"bivshata mi jena mi kaza che podala niakakvo oplakvane che sym zakysnial s 10 dni za izdryjkata koiato veche e prevedena,kakvo moje da ochakvam ?plashtam 60 lv izdryjka a sym bezraboten ot 1 godina,moga li da iskam namalenie na izdryjkata ?"
publikuvano v *tormoz za izdrazka*
E az prodalzavam da tvardia sa6toto.
darena

Мнениеот 123123 » 13 Май 2005, 16:02

Да бе, много са нагли тия "бащи" !!!
123123

Мнениеот han_solo » 14 Май 2005, 17:10

Да не ми я даваш на мен тази издръжка - съвземи се малко, все пак човек носи сам кръста си. Помогни на детето си да стане човек, пък кой знае утре други ден то може да ти дава издръжка.
han_solo

Мнениеот kikiriki2 » 14 Май 2005, 19:31

ей все едни и същи мажища правят деца напиват се като се родят и после как така ще дават издръжка ??????????????то затова разводите са на мода след като са ни такива мъжете
kikiriki2

Мнениеот Vel » 14 Май 2005, 20:31

Защо говорите само за бащите.Аз също съм разведен и дъщеря ми е присъдена на мен.Бившата нито плаща издръжка,нито се интересува от дъщеря си.Издръжката я получавам от Общината и сега водя дело за нейното увеличение.Моето мнение,е че майките по нищо не отстъпват от бащите,стане ли въпрос да се дават пари!!!
Vel

Мнениеот kikiriki2 » 14 Май 2005, 20:44

da ima i takiva jeni s tova sam saglasna.
kikiriki2

Мнениеот Vel » 14 Май 2005, 20:48

Тогава не обвинявайте само мъжете!!!Не всички са "БОКЛУЦИ"!Има много такива като мен,които се грижат за децата си.Аз лично познавам такива мъже.Нямам предвид себе си!
Vel

Мнениеот liliаст » 15 Май 2005, 14:00

Az moja samo da se varhitia ot VAS takiva bashti i maje koito se grijat za detsata si zatova vi jelaia zdrave i mnogo uspehi i na dvamata.Az pak imam edin bivsh deto neznae v koi klas e sinat mi zatova taka ...........
liliаст

Мнениеот Vel » 17 Май 2005, 19:52

Благодаря за пожеланията!!!Просто няма как да не се грижа за дъщеря си - та нали тя ми е дете.Аз просто не мога да си представя живота си без нея!!!
Vel

Мнениеот адв. » 19 Май 2005, 11:49

Достатъчни са и две месечни вноски, за да бъдете подведен под наказателна отговорност. Издръжката може да бъде намалена. Препоръчвам ви да се посъветвате се с адвокат.
адв.

Мнениеот Гост » 23 Ное 2005, 15:03

Palen bokluk si ti!
Savet ne ti triabva!
Гост

Мнениеот Гост » 23 Ное 2005, 15:45

И безработните са задължени да заплащат издръжка, тъй като това не ги освобождава от отговорността, която са поели като родители, създавайки деца. Шейсет лева е мизерна сума, която се надявам искрено в случая съдът да не намали. Между другото при иск за увеличаване на издръжка с безработен ответник- баща съдът присъди точно такава сума и то в края на миналата година, такя че се надявам най- малкото да потвърди така определената такава.
Гост

Мнениеот Гост » 23 Ное 2005, 15:46

И безработните са задължени да заплащат издръжка, тъй като това не ги освобождава от отговорността, която са поели като родители, създавайки деца. Шейсет лева е мизерна сума, която се надявам искрено в случая съдът да не намали. Между другото при иск за увеличаване на издръжка с безработен ответник- баща съдът присъди точно такава сума и то в края на миналата година, такя че се надявам най- малкото да потвърди така определената такава.
Гост

Мнениеот Saint » 24 Яну 2006, 01:26

Накратко моя случай. Не живеем със съпругата ми от 3 години. Нямаме официален развод. Съпругата ми ме осъди да плащам издръжка по 45,00 лв. за всяко от децата - общо 90,00 лв. И тогава и сега сумата е малка за издръжка на две деца, но така е преценил съда. Проблемът при мен беше, че тя ме осъди да платя за една година назад 1080,00лв (както е по закон) плюс издръжката за текущия месец - 1170,00лв общо. Никой не ме е питал дали съм безработен и каква заплата получавам тъй като делото се водеше на 350 км. от мен и аз дори не съм присъствал. Просто получих едни честитки и докато се чудех за какво са минаха още няколко месеца и сумата стана 2000 лв. с лихвите. Подгони ме съдия изпълнител със запор на заплата, запор на апартамент, оценка на имота от вещо лице, която пак аз си платих (без да съм я искал :)) та да видиш как се разтичах, взех заеми, платих си всичко и само ако закъснея с някой ден пак пускат жалби срещу мен. Така че си плащай навреме и не си мисли че ще ти се размине.
Saint

Мнениеот Гост » 26 Яну 2006, 12:56

В Наказателния Кодекс, в Глава "Престъпления против брака, семейството и младежта" неплащането на издръжка в продължение на три последователни вноски е престъпление.
Гост

Назад към Семейни казуси