начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

установяване на бащинство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

установяване на бащинство

Мнениеот 80 » 01 Юни 2005, 17:11

здравейте колеги! ако може някой да ми помогне ще съм му много благодарна. водя дело за установяване на бащинство на извън брачно дете. мисля освен ДНК експертиза да поискам и АГ експертиза, но тук идва проблема. не знам точно как да формулирам задачата на в.л. необходимо ми е заключение което да съдържа предполагаемия период на зачеване, за който със свидетелески показания да дакажа че клиентката ми е имала интимни отношения с ответника, но тук идва другия проблем: свидетелят ми е само един и е роднина на клиентката ми по - точно нейната майка. знам, че съда не поглежда много сериозно на свидетели които са роднини, а никой друг от нейното обкръжение не иска да свидетелства. достатъчно ли е само ДНК-то и АГ експертизите в едно със свидетеля.

[%sig%]
80

Re: установяване на бащинство

Мнениеот Койчо от Конаре » 01 Юни 2005, 18:59

"ОСВЕН ДНК-експертиза"? Че тя сама по себе си не е ли практически 100% точна? Разбира се, ако има кой да я плати и я направят.
Койчо от Конаре

Re: установяване на бащинство

Мнениеот Галина » 01 Юни 2005, 19:08

Първо се назначава АГ експертиза за да установи момента на зачеването,раждането и т.н. По-късно ДНК експертиза,която е 99.9% сигурна,но.............доста скъпа.
Галина

Мнениеот mmmm » 27 Юни 2005, 11:46

ako se ustanovi 4e naistina toi e ba6tata po vreme na deloto sada moje da opredeli zapla6taneto na DNK ekspertizata na nego.
mmmm

Мнениеот 5677 » 27 Юни 2005, 11:48

a kak se parvi takava ekspertiza?kade i kak po-to4no stava?za kolko vreme?i ot kade se zapo4va?i kolko gore-dolu struva?
Blagodarq
5677

Колега...

Мнениеот gery » 27 Юни 2005, 17:58

... практиката на СГС е да се назначава първо АГ експертиза - задачите и са да определи най-късия и най-дългия период (предполагаем) на зачеване на базата мед. документация и дължината на цикъла при жената. Иска се и кръвно-групова, която не е кръвно-груповата от преди 10-20 год. и набляга на повече маркери от традиционните левкоцити, еритроцити. Според мен метода не е толкова сигурен и винаги може да се навеждат доводи и да се разколебава съда, но според завеждащ лаборатория е достатъчно надежден. Има и един трети междинен вариант хромозомен анализ. ДНК се иска в краен случай тъй като е доста скъпа - варира между 800 и 1200 лв. и първоначално следва да се плати от ищеца, а след това при спечелване на делото може да се присъдят разноските и същите да трябва да се платят от ответника. Нещо повече съда се разсейва, а не знам защо много колеги не четат изобщо ЗДТ, съгласно който делата за установяване на произход са освободени от държавни такси по всички документи и книжа.
Четете повече практика, това е приятелски и колегиален съвет.
gery
Потребител

Назад към Семейни казуси