начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Семеен тормоз

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Семеен тормоз

Мнениеот Каванова » 30 Юни 2005, 11:04

Семейна от 30 г. Две големи деца. Съпругът ми е алкохолик. Пребивал ме е многократно, но не съм търсила помощ от полицията. Напускала съм го, но съм се връщала.
Напоследък нещата стават нетърпими. Той иска развод, защото аз съм искала да го убия и да му взема къщата и земята!!!! Явно по съвет от адвокат, след като се напие звъни посреднощ в Полицията и ги вика, защото животът му бил заплашен. На 3 пъти ми написаха акт, защото той ги е извикал и въпреки, че реално моят живот е в опасност, не могат да направят нищо. По съвет на единия полицай подадох жалба срещу съпруга си. След 4 дни е дошъл прокурор, който е разговарял със съпруга ми и негови роднини (в мое отсъствие). На другия ден дойде да говори и с мен. Попита ме имам ли нови оплаквания през последните 4 дни и като казах, че нямам (защото не беше пил през тези дни, а когато не пие не говори), ме помолида се подпиша и да оттегля жалбата си. Два дни по-късно всичко се повтори - напиване, звънене на баща ми, на децата, посреднощ с обиди, че майка им е каква ли не, и заплаха да се махам от къщата му.
Вече не издържам и наистина искам да отида в дома на баща ми, но ме е страх, че ще ме преследва, ще ме тормози по телефона и т.н.
Какво мога да направя, за да се защитя?
Каванова

Мнениеот димитрова » 01 Юли 2005, 14:24

Съжалявам за това,което сте принудена да изтърпите.Линкът ,който съм ви пейстнала по-долу ще ви отвори законът за защита срещу домашното насилие.Там много ясно и на достъпен език е написано ,точно как можете да се защитите.Ако имате въпроси след това на драго сърце бих ви отговорила.
http://66.249.93.104/search?q=cache:oTB ... lr=lang_bg
димитрова

Мнениеот alvisun » 16 Юли 2005, 20:45

Само с "искам" не става.Дайте си ясна сметка какво Ви задържа при такъв човек?Защо сте се връщали, след като сте били наясно, че филмът е сериен?Доколко уважавате себе си и собственото си достойнство, ако въобще сте си оставили такова в резерв?Доколко всичко което сте правили до момента е имало някакъв смисъл и не е ли време за по драстични в смисъл окончателни действия от Ваша страна?Какво повече Ви остава?Нали не си въобразявате, че ще го промените и живота от Вашата младост ще се върне?Отговора е елементарен.
alvisun
Младши потребител

Назад към Семейни казуси