начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

не съм получавала издръжка от 4 години, сега я търся

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

не съм получавала издръжка от 4 години, сега я търся

Мнениеот marinanikolova » 03 Юли 2005, 21:42

От 1996г. съм разведена. От януари 2000г. бившият ми съпруг не е плащал издръжка от 36.00лв. за две деца, които живеят и са присъдени на мен. Сега мога ли да искам увеличение на издръжката и самата издръжка за минало време? В момента съм омъжена , но ми предстои развод.Още не съм подала иск за развод. Мога ли да се справя без адвокат?
marinanikolova
Нов потребител

Мнениеот kalia » 07 Юли 2005, 17:48

издръжка за минало време може да търсите за 1година преди завеждането на иска. А занапред може да искате увеличение, но трябва да докажете обстоятелствата, които го налагат, макар че обективно е ясно, че едно дете не може да се издържа с 18лв. И накрая, мисля че сама няма да се справите, ще имате нужда от адвокат. Успех
kalia

Мнениеот галина » 07 Юли 2005, 19:26

Не,няма да можете да се справите без адвокат!Не правете неща от които нищо не разбирате!
галина

Не,няма да можете да се справите без адвокат!Не правете неща от които нищо не разбирате!
галина

галина

Мнениеот alvisun » 16 Юли 2005, 20:24

Обяснете, моля, какъв е социалния статус на лицето, което Ви дължи издръжка? Работещ, безработен?Има Различни начини да успеете, но всичко зависи от конкретния казус.
alvisun
Младши потребител

Назад към Семейни казуси