начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

pravo na stroej

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

pravo na stroej

Мнениеот 4ervenoshiika » 11 Юли 2005, 23:40

zdraveite,,,az sam,,studentka:)kajete mi,molq Vi se,ima li v neta gde da popre4eta neshi4ko s podrobnosti dosejno pravoto na stroej.
edin moi poznat kaza,4e e sysobstvenik na teren s o6te 5-ima gospoda,no biha jelali da se razdelqt po sydeben red.ne znam dostata4no podrobnosti,za da izqsnq kazusa,no s akademi4en interes bih jelala da nau4a kakvi sa..hm...vyzmojnite vyzmojnosti v tehniq slu4ai.ako ne sam Vi dosadila,i ako ste razbrali neshto ot neqsnite mi obqsneniq,molq naso4ete me,ima li nqkade info za pravoto na stroej v neta?:).blagodarq predvaritelno na vsi4ki stranici i li4ni mneniq:)
4ervenoshiika

Мнениеот kalia » 12 Юли 2005, 14:42

да ти кажа не се сещам къде има нещо за ПС, освен в Апис или Сиела, но ми е чудно защо ще се делят по съдебен ред, ако всички съсобственици са съгласни с делбата и с частите на всеки един. А и какво общо има тук ПС? Като че ли се интересуваш всъщност от съсобственост. Виж си Закона за собствеността, чл.30 - 36 и чл.63 - 67, които са за право на строеж. Освен това от значение е и ЗУТ относно възможността да се дели един УПИ, ако конкретния случай е такъв.
kalia

o,blagodarq Vi,uvajaema gospojo Kalia!!!

Мнениеот 4ervenoshiika » 12 Юли 2005, 22:56

da Vi priznaq 4estno,ne o4akvah nqkoi da si napravi truda da mi otgovori.blagodarq Vi nai iskreno,draga gospojo,naistina se radvam,4e vse oshte ima takiva mili i otziv4ivi hora kato Vas.
za kazusa-shte mi se da ne izpuskam slu4aq da nau4a neshti4ko.problemyt e,4e vyprosniq gospodin e..kak da kaja,napravo my4en v obqsneniqta,i dori mi e trudno da razbera za kakvo stava vypros.utre imam sreshta s nego,i dano donese nqkoi dokument,4e da se orientiram,no ot nesvyrzanite mu obqsneniq,i na baza oskydnite si znaniq razbrah slednoto:
terenyt e nqkakvo" dere,9 dekara",zna4i izvungradki,spored men,i ,citiram,"smqtali da pravqt akvapark".no sysobstvenicite ne mogat da se razberat mirno pomejdu si,i shte se razdelqt.(zatova i predpolojih,4e nqma da stane dobrovolno).syshto taka,ako pravilno sym razbrala,sysobstvenicite ne sa u4astvali v pokupkata na terena s ravni pari4ni sumi...,i mai bez delo nqma da minat.nadqvam se utre da nau4a pove4e,i da o4ertaq kazusa pone malko po-qsno ot iuridi4eska gledna to4ka,za da e vyzmojno nqkoi dobyr 4ovek kato Vas naistina da mi kaje neshto konkretno,koeto da vleze v polupraznata mi glava:)).
a za informaciqta i citiranite 4lenove-Vi blagodarq,shte gi pogledna,i se nadqvam utre sled sreshtata da moga da Vi kaja/napisha pove4e za kazusa.
s uvajenie,
4ervenishiikata
4ervenoshiika

Назад към Семейни казуси