начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

имот срещу гледане

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

имот срещу гледане

Мнениеот силвия » 12 Юли 2005, 21:49

имам въпрос и ще съм много благодарна на всички, които ми предложат компетантно мнение. Става въпрос за апартамент, който преди десетина години е прехвърлен на единия собственик, срещу гледане на собственика. Той вече почина, но поради много причини другият наследник има желание да предяви претинциите си към имота. Въпросът ми е следният: има ли възможност за такова нещо и на какви основания? Предварително благодаря на всички, които ми отговорят.
силвия

Мнениеот галина » 13 Юли 2005, 10:13

За да очаквате някакъв съвет,моля задайте правилно въпроса си!Кой на кого е прехвърлил? За 1/2 ид.част ли става на дума?Опишете точно,конкретно и ясно казуса
галина

re:имот

Мнениеот силвия » 13 Юли 2005, 10:56

Значи бабата прехвърля апартамента на живият си син, а внука на починалия остава без нищо. В общи линии това е казусът.
силвия

Re: re:имот

Мнениеот jimi » 13 Юли 2005, 11:50

силвия написа:Значи бабата прехвърля апартамента на живият си син, а внука на починалия остава без нищо. В общи линии това е казусът.
:D :D При заявяване на бабат на своята воля наследни е този йто е заявил дарителя.
jimi

Мнениеот галина » 13 Юли 2005, 11:52

Кой е живия и кой е починалия?Бабата/в случая ако е единствен собственик на имота/може да го прехвърля на когото си иска.Това е първо.Второ- внукът не може да има претенции,тъй като той е наследник на родителите си и може да има претенции само към тяхно имущество.Пак ви питам-какъв точно е проблема? Бабата ли е недоволна,внука ли? Кой иска да разваля договорът и защо?
галина

Галке...

Мнениеот gery » 13 Юли 2005, 12:03

... ти наследствената трансмисия съвсем я отсвири :)
я пак си прочети чл.57 от ЗН
gery
Потребител

Мнениеот oli_fren » 13 Юли 2005, 13:42

Доколкото мога да разбера става дума за ДИГ, който е възмезден, няма нормативна уредба, а се основава на чл. 9 от ЗЗД. Права е gery за наследствената трансмисия и внукът може да се опита да развали договора, но трудно би успял - трябва да докаже неизпълнението му от страна на дължащия издръжка и гледане.
oli_fren

Назад към Семейни казуси