начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Самоуправство?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Самоуправство?

Мнениеот enister » 06 Авг 2005, 15:10

Здравейте!
Всички ме плашат с това самоуправство. Нищо не знам за него. Има ли някой, който да ми разясни като ме подведат за самоуправство, какви са последствията? Защото изпитвам огромно желание да се "самоуправя" с наглия си наемател, т.е. да го изхвърля, ако не се изнесе след изтичането на срока, даден му от мен в нотариалната покана /понеже прави изявления, че няма да мога да го помръдна/. Даже съвсем по самоуправски мисля да му спра телефона и тока. Ако започна дела, ще влезем в зимния сезон, а той е с две малки деца... Дължи ми няколко месеца наем, 800 лв. парно и т.н. Ми нека ме осъдят за самоуправство, той не се ли е настанил незаконно в собствения ми имо? Това, че ме обижда и не иска да напусне не е ли самоуправство? Странни закони имаме... Не знам как е по белия свят, но мисля, че хората имат повече защита над частната си собственост.
enister
Младши потребител

Мнениеот Гост » 06 Авг 2005, 18:25

Самоуправство - в смисъл, че се саморазправяте, а не се обръщате към правозащитните органи.
Но наистина спрете тока, телефона, парно и т.н. - това вече не е самоуправство, просто ще закриете партида, която е на ваше име.
А зимните месеци наистина няма да можете да ги изгоните, така че действайте сега.
Гост

Мнениеот Гост » 06 Авг 2005, 20:11

Парното няма да мога да спра...за съжаление...
Благодаря!
Гост

Мнениеот enister » 06 Авг 2005, 20:13

Anonymous написа:Парното няма да мога да спра...за съжаление...
Благодаря!

Това бях аз :)
enister
Младши потребител

Мнениеот адвокат » 06 Авг 2005, 20:50

Съществува бързо съдебно производство по ГПК чрез което може да отстраните наемателя и така ще си спестите излишните нерви и евентуални допълнителни конфликти.
адвокат

Мнениеот enister » 06 Авг 2005, 21:35

Ще ми препоръчате ли адвокат от София?
enister@gmail.com
enister
Младши потребител

Назад към Наказателно право