С наказателно постановление се налага глоба за митническо нарушение и се присъжда равностойността на внесената кола (щото тя липсва). След обжалване съдът се произнася:
"Потвърждава наказателно постановление №..., с което на Х е наложена глоба от 3000 лв".
За равностойността не се споменава, явно съдията я е пропуснал. Издава се изпълнителен лист само за глобата, човекът я плаща и две-три години си живее спокоен, че равностойността е отменена и на никой няма да му хрумне да я иска. Да, ама наказателното постановление е изпратено от митницата в Агенцията за държ. вземания за събиране и на равностойността.
Вие ако сте адвокати на длъжника, как бихте постъпили?
P.S. Не се опитвам да накарам друг да ми свърши работата безплатно. ;) Имам мнение, но искам да чуя и други. Не съм длъжникът и не съм адвокат.
- Дата и час: 13 Дек 2024, 19:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
казус с наказателно постановление
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: казус с наказателно постановление
Според мен нека лицето да си извади удостоверение от съдебноизпълнителната служба за това,че по изпълнително дело едикое си по изпълнителен лист по дело едикое си,потвърдило наказателно постановление едикое си е издължена сумата и изпълнителното дело е прекратено.След това удостоверението да се представи на Агенцията с молба производството по събиране на държавни вземания да бъде прекратено.
- juris
- Младши потребител
Изпълнително дело на съда не е имало. Принудителното изпълнение се води от АДВ, а преди това - от данъчните. И, между другото, дори не е необходим изп. лист, достатъчно е наказателното постановление, доколкото не е отменено или изменено.
- МСМ
Е,изпълнителен лист може и да не е необходим,но Вие сте поставили темата като вътре пишете за наличие на изпълнителен лист.А и след като АДВ сега е почнала да действа,помислих си,че държавното вземане е било събрано преди да бъде създадена Агенцията.Тя съществува не от толкова отдавна.
- juris
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|