начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

удостоверение за наследници

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

удостоверение за наследници

Мнениеот надя » 07 Дек 2005, 23:09

След смъртта на баща ми/майка ми почина 9 години по-рано/ през май 2002 извадих удостоверение за наследници,в което бяхме вписани аз и сестра ми Валя.През август същата година идва дъщеря от първия брак на баща ми и променя в ЕСГРАОН броя на наследниците като вписва себе си и брат си.Без да съм в течение на промяната в регистрите ,продадох семейна кола Лада ,която се водеше на майка ми и на менлИзползвах това удостоверение и имах съгласието на Валя.За съществуването на първи брак на баща ми разбрах през 1993 г.,а през 1996 г.се запознах с брат си,с когото общувам.Миналата година по жалба на непознатата сестра е заведено дело за престъпление по чл.316 и във връзка с чл.308,ал.1 от НК.Една година бе в следствието и бяха разпитани и другите наследници.Позицията на мен и адвоката ми е,че факта,който не съм го отричала,че баща ми има деца от първи брак,не значи че в течение на времето те са останали законни наследници.И наистина не знам в подробности какво е станало точно,освен,че брат ми е гледан от баба си и дядо си,а сестрата е живяла с втори съпруг на майката.Не знам осиновявани ли са или не,дали някой е лишаван от родителски права и т.н.Знам че е имало дума за осиновяване на брат ми от леля му,че сестрата е търсила наследство от втория си баща,но това за мен са приказки,на които не знам как да вярвам.В продължение на 46 години майка ми и баща ми са живяли в Дупница и в ЕСГРАОН сме съществували само аз и Валя.Вадила съм удостоверение за наследници,за да съм в помощ на баща си.Какви са шансовете да спечеля делото?
надя

Мнениеот neznaiko » 09 Дек 2005, 10:21

Vaprosa e kakvo udostoverenie za naslednitsi sa vi izdali ot Obshtinata. Napalno vazmojno e vie izobshto da ne ste znaeli za tova 4e imate ednokravna ili ednoutrobna sestra. Spored men ne mojete da nosite nakazatelna otgovornost za tova 4e niakoi vi e izdal ofitsialen udostoveritelen dokument v koito e otrazil neverni fakti. Drug e vaprosa ako ot obshtinata sa vi dokument v koito e bila vpisana sestra vi a vieste podpravili tozi dokument-togava sam saglasen 4e nositenakazateltelna otgovornost. No prosto za tova 4e ne ste znaeli za sashtestvuvaneto na sestra si da se obrazuva nakazatelno delo mi se vijda absurdno.Dopuskam i vazmojnostta organite na dosadebnoto proizvodstvo da vi sadiat za tova 4e ste podali molba-deklaratsia za izdavane na Udostoverenie za naslednitsi i da se tvardi 4e ste ukrili sashtestvuvaneto na sestra vi.No tova e absurdno pri polojenie 4e vie ne razpolagate sas Registrite za naselenieto.
Otdelen e vaprosa 4e vie daljite polagashtata se 4ast ot prodajbata na veshta na vashata sestra.
neznaiko

Назад към Семейни казуси