начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

иск за установяване на бащинство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

иск за установяване на бащинство

Мнениеот pitanka » 21 Дек 2005, 12:49

Здравейте ще се радвам, някой да ми отговори. :)
С иск за установяване на бащинство е установено, че мъжа който е бил с майка ми преди 101 години/шегичка/ е баща на мен - детето. Така
Въпросите са ми следните.1. Аз наследявам ли въпросния господин? - ако той случайно се е пресетил да си прехвърли имотите, например на жена си и осиновеното си дете.
2.И ако той почине въобще някой ще ме уведоми ли? - защото не живеем в един и същи град.
3. С/д като има съдебно решение за установяване на бащинство и заплащане на издръжка, дали ще фигурирам в у-нието за наследници?
Знам че въпросите ми най-вероятно са тъпи, за което предварително се извинявам. А за някой пък могат да прозвучат, като алчност.
Но разберете ме все пак този човек нищо не ми е дал.А се нарича мой баща. :roll:
pitanka

Мнениеот Гост » 21 Дек 2005, 12:58

Не бих казала, че въпросите ви са тъпи- Считам ги за нормални и естествени. Да вие наследявате баща си независимо, че несте родена в брак между родителите си. Частта която наследявате е в зависимост от броя на децата на баща ви и съпруга-ако още има такава. Колкото за уведомяването, че той е починал-ако очаквате това да е от хора от общината -няма да стане. Те нямат такива задължния.В удостоверението за наследници трябва да фигурирате, защото тази информация се записва в регистрите.Ако прехвърли имотите на децата си или жената преди смърта си просто нямате шанс
Гост

Мнениеот pitanka » 21 Дек 2005, 13:14

Благодаря Ви "гост".
Да има жена и едно осиновено дете. А, искам да попитам за тази 'запазена част' - или тя важи само за децата родени от брака. :?:
Предварително ви благодаря
pitanka

Мнениеот Гост » 21 Дек 2005, 13:15

Важи и за Вас. Успех и весели празници!
Гост

Мнениеот pitanka » 21 Дек 2005, 14:08

Благодаря и на вас! :)
pitanka

Мнениеот bez zna4enie » 21 Дек 2005, 18:47

Ако баща Ви им е прехвърлил имотите чрез дарение обаче, а не с покупко-продажба, то тогава можете да атакувате дарението до вашата запазена по закона част. Освен това, за да получите удостоверение за наследници трябва сама да отидете до общината, където евентуалано бащата е упрял и да заявите, че искате такова удостоверение. Защото тези удостоверения се издават на база ваша декларация до общинската служба ГРАО.
bez zna4enie

Мнениеот pitanka » 22 Дек 2005, 14:36

bez zna4enie, каква е тази декларация и какво се декларира в нея?
pitanka

otg.

Мнениеот harmaiani » 22 Дек 2005, 14:48

Декларация за наследниците, които едно лице е оставило след смъртта си.
harmaiani

Мнениеот neznaiko » 23 Дек 2005, 11:41

nese pritesniavaite za molbata deklaratsiadeto shte ia popalnite v Obshtinata.Dori i da ne znaete trite imena na saprugata na bashta vi i na drugoto dete s4itam 4e sledva da vi izdadat Udostoverenie za naslednitsi. Tova s molbata e niakakva glupost na vsi4koto otgore tam pishe 4ese nosi otgovornost po 313 ot NK koeto izobshto ne e viano.
Obshtinata si ima registri da si proveriavat po registara i da si izdadat udostoverenieto
neznaiko

Мнениеот гост » 28 Дек 2005, 15:20

Но за какво ви е удостоверение за наследници на баща ви?
1. Той може и да не е починал
2. Дори и да е, от опит ви казвам, че "бащите" си организират така нещата та прехвърлят чрез покупко-продажба цялото си имущество на съпругите и децата си от втория /да речем/ брак и най - вероятно няма да получите нищо.
гост

Назад към Семейни казуси