начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Продажба на наследствен имот

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на наследствен имот

Мнениеот g_jordanova » 28 Дек 2005, 18:17

По време на брак придобивам от наследство апартамент, който не съвпада със семейното жилище. Ако искам да го продам съпругът ми трябва ли да декларира, че е съгласен с продажбата? Предварително ви благодаря!
g_jordanova
Младши потребител

Мнениеот Гост » 28 Дек 2005, 18:23

Щом сте го придобили по наследство, имотът не е съпружеска имуществена общност. А щом не е и семейно жилище, съпругът Ви няма с какво да се съгласява. Успех и весели празници!
Гост

Мнениеот g_jordanova » 28 Дек 2005, 18:27

Благодаря, весели празници и на Вас.
g_jordanova
Младши потребител

Re: Продажба на наследствен имот

Мнениеот Дора » 28 Дек 2005, 21:17

Съпругът Ви трябва да декларира, че жилището не е семейно.
Дора

Мнениеот Гост » 29 Дек 2005, 10:08

Точно така и ако той не е съгласен да подпише тази декларация, другият съпруг няма да може да продаде имота. Предполагам в този случай има други начини на действие, като ще съм ви благодарна да ми подскажите извън съдебен такъв.
Гост

Мнениеот Дора » 29 Дек 2005, 20:12

Може и продавачът да декларира пред нотариуса, че жилището не е семейно, но по-късно, ако съпругата му оспори продажбата, ще трябва тя да доказва, че жилището е било семейно към момента на продажбата му.
Дора

Мнениеот Дора » 29 Дек 2005, 20:14

Корекция: в случая, ако съпругът (а не съпругата) оспори продажбата, ще трябва той да доказва, че жилището е било семейно.
Дора

Назад към Семейни казуси