начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

издръжка над максимума

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

издръжка над максимума

Мнениеот дд » 05 Яну 2006, 15:24

Колеги, любопитно ми е, дали имате случаи на присъдена издържка, в размер над определения от МС максимум ? споделете как е станало това. Благодаря Ви.
дд

по темата

Мнениеот sonia 56 » 05 Яну 2006, 15:31

Аз имам такъв и то личен случай но беше със споразумение.
sonia 56

Мнениеот Гост » 05 Яну 2006, 15:48

Правила съм няколко споразумения при развод по взаимно съгласие, съгласно които издръжката беше по сто и повече лева, а в единия случай беше определена и в евро. Всичките бяха одобрени без проблем. Поне така е в Софийския районен съд
Гост

Мнениеот koko lino » 06 Яну 2006, 16:58

Детето беше много болно и майката в тази връзка имаше много разходи. Тогава съдът присъди издръжка в размер на 80 лева /Когато максимумът беше 39 лева/.
В друг случай детето бе надарено в смисъл талант и посещаваше три извънкласни форми, за които майката заплащаше допълнително средства. Съдът отново присъди по-голям размер от определеният. Аз като адвокат на бащата го обжалвах, но и Окръжен съд потвърди решението на първоинстанционният. Което според мен не бе правилно.
koko lino

Мнениеот elena61 » 07 Яну 2006, 21:41

аз имам в момента такова дело
но все още не е приключило и няма постановено решение ..

но имаме експертно решешние ( на ТЕЛК ) че детето е инвалид и се нуждае от осбени грижи за рехабилитация и лечение ...
elena61
Младши потребител

Назад към Семейни казуси