- Дата и час: 16 Дек 2024, 17:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Умолявам, който има възможност да ми помогне
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Умолявам, който има възможност да ми помогне
Казусът е следният: Едно ООД се състои от двама съдружници, единият от които е Управител на същото.Управителят почива, като оставя двама наследници, които до момента не са заявили дали желаят да наследят дружествения дял на наследодателя си.Другият съдружник няма връзка с тях, въпреки многократните опити от негова страна да ги открие. Започва се принудително изпълнение за задължения на ООД-то спрямо трети лица, а няма как да се проведе Общо събрание за вземане на решение за продажба на имот, собственост на ООД-то с цел удовлетворяване на Кредитора, като същевременно Дружеството не разполага с други активи.Бихте ли ме посъветвали как следва да се процедира в конкретната хипотеза, тъй като съдружникът, който е жив, но не е Управител на Дружеството е получил поканата за доброволно изпълнение.
- berenica_9
- Нов потребител
Re: Умолявам, който има възможност да ми помогне
Знае ли поне кои са наследниците?
- sunrise
- Активен потребител
Не може така - трябва да се призоват наследниците, ако откажат наследството и т.н.
Смърт по време на принудително изпълнение се допуска, но само в изрично уредените от закона хипотези.
При неудовлетворени кредитори се пристъпва към пляскане на шамарчета, с цел рефлекторни прояви.
Смърт по време на принудително изпълнение се допуска, но само в изрично уредените от закона хипотези.
При неудовлетворени кредитори се пристъпва към пляскане на шамарчета, с цел рефлекторни прояви.
- ivan_lawyer3
- Потребител
ivan_lawyer3 написа:Смърт по време на принудително изпълнение се допуска, но само в изрично уредените от закона хипотези.
оооох... Длъжниците, дори и да усетят по някакъв странен начин, че е наближил края на жизнения им път- нямат право да умират!
Така де- не е позволено от закона...още по-малко по време на ПИ...
- Гост.
- Старши потребител
Относно призоваването на наследниците държа да отбележа, че това вече е направено. Същите обаче не са направили никакво волеизявление дали приемат или не наследството. Ето защо възниква концептуалния въпрос какво следва да се направи, тъй като не може да съществува в правния мир ЮЛ в случая ООД без да има Управител респ. лице, осъществяващо представителна власт.
- berenica_9
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|