начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Моля за помощ

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за помощ

Мнениеот partyup » 15 Дек 2009, 04:17

Признат съм за виновен за обсебване по чл.206 от НК след кратко ДП. Обсебената движима вещ е мобилен телефон със стойност 330лв. (според оценъчна експертиза).Не съм осъждан, дадох самопризнания, върнах ДОБРОВОЛНО въпросния мобилен телефон. Защитникът ми ще сключи споразумение с прокуратурата и след това ще има дело. Искам да попитам какви са евентуалните най-добри и най-лоши изходи от ситуацията за мен и какво може да стори защитникът ми, за да ми помогне ? Благодаря на всички отзовали се предварително.
partyup
Нов потребител

Re: Моля за помощ

Мнениеот system » 15 Дек 2009, 10:15

partyup написа: Защитникът ми ще сключи споразумение с прокуратурата и след това ще има дело. Искам да попитам какви са евентуалните най-добри и най-лоши изходи от ситуацията за мен и какво може да стори защитникът ми, за да ми помогне ? Благодаря на всички отзовали се предварително.

Нали си имате защитник ? Извинете, но би било некоректно от наша страна да даваме оценки на работата на колегата или да обсъждаме какво може или не може да направи. Той е юрист като (повечето от) нас и вероятно може да прецени това.
Ако все пак се съмнявате в неговата преценка, отворете НК (има го и в този сайт в раздел "Справочник") на чл. 206, внимателно го прочетете целия и ще видите и "най-добрите" и "най-лошите" изходи.
Успех !
system
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 15 Дек 2009, 10:50

partyup написа:Признат съм за виновен за обсебване по чл.206 от НК след кратко ДП. Обсебената движима вещ е мобилен телефон със стойност 330лв. (според оценъчна експертиза).Не съм осъждан, дадох самопризнания, върнах ДОБРОВОЛНО въпросния мобилен телефон. Защитникът ми ще сключи споразумение с прокуратурата и след това ще има дело. Искам да попитам какви са евентуалните най-добри и най-лоши изходи от ситуацията за мен и какво може да стори защитникът ми, за да ми помогне ? Благодаря на всички отзовали се предварително.

След като сте постигнали споразумение на ДП то вече знаете изхода от ситуацията.Със споразумението сте се признали за виновен и сте отказали делото да се гледа по общия ред.Определено Ви е наказание , най-вероятно при прилагане на чл.55 от НК-тоест знаете си и наказанието.В съдебното дело няма да се случи нищо ново.Съдът ще се убеди , че сте сключил доброволно споразумението , че разбирате последствията от това ,че се признавате за виновен, че се отказвате от гледане на делото по общия ред.След това ще провери дали споразумението отговаря на закона и морала и ще го одобри.След последния акт споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.Това е!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот litalneni » 17 Дек 2009, 15:30

можели някои да ми предложи добър адвокат от пловдив по наказателно дело
litalneni
Младши потребител

Назад към Наказателно право