Здравейте, колеги, насочил съм се към търговско , облигационно и вещно право (засега ). Искам да разбера какво е Вашето мнение относно съчетаването на желаните от мен отрасли на Правото с чуждите езици. Кои езици са най-стратегически от гледна точка на материята, с която бих искал да се занимавам? Говорим за работа в България.
Ето,например,испанците инвестират в БГи хич не си поплюват. Руснаците също. А за многочислеността на братята турци в България да не говорим-няма лошо, а и с удоволствие бих учил техния език.
П.П.: за английски език дори не трябва да говорим
- Дата и час: 15 Дек 2024, 22:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Чужд език
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Чужд език
"Струва ми се,че съм както когато бях във възпитателния дом,
със много слънце, преди много години...
...онези недели ,когато бях сам...
В един двор за да се разхождам...
Сега, скучая повече от преди
няма дори и един свещеник за да си побъбрим."
- certifiable_
- Младши потребител
Re: Чужд език
Немският е най-важен (в някои отношения е по-важен от английския).
Германия винаги е инвестирала у нас и винаги е била съюзник на България.
Германия винаги е инвестирала у нас и винаги е била съюзник на България.
KAPITALISMUS MACHT FREI!
- xaoc1973
- Потребител
Определено най-важно е да започнеш с латинския език и с Римско частно право. За другите мисли после.
Non est tam praeclare scire latine, quam turpe nescire.
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
За английския наистина няма смисъл да говорим, без него сега човек го броят за неграмотен.
Иначе не може да се даде универсална препоръка, но все пак - един от комшийските езици, плюс немски или испански.
И не очаквайте езика да ви е предимство, просто без него повечето чужди представители няма да ви обърнат внимание.
Иначе не може да се даде универсална препоръка, но все пак - един от комшийските езици, плюс немски или испански.
И не очаквайте езика да ви е предимство, просто без него повечето чужди представители няма да ви обърнат внимание.
- dimist
- Потребител
andy70 написа:Определено най-важно е да започнеш с латинския език и с Римско частно право. За другите мисли после.
почувствах лека ирония , или се лъжа?
"Струва ми се,че съм както когато бях във възпитателния дом,