начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Присъда за наркотици..

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Присъда за наркотици..

Мнениеот savy92 » 22 Мар 2011, 11:51

Здравейте , обръщам се с няколко въпроса към вас тъй като наистина не съм наясно и предварително се извинявам , ако не тук е мястото , в което трябва да попитам.
Приятелят ми беше в районното за притежание на наркотици и тъй като е пълнолетен, сега се чака делото за да се види и каква ще бъде присъдата му...
Въпросът ми е тъй като вероятността да получи условна присъда е ужасно голяма - с условната присъда може ли да се напуска страната?

Предварително благодаря за отговорите ви.
savy92
Нов потребител

Re: Присъда за наркотици..

Мнениеот nk7702n » 22 Мар 2011, 12:23

Странно, Вие как разбрахте, че ще получи условна присъда, с адвокат говорихте ли?
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот lucius_seneca » 22 Мар 2011, 17:43

nk7702n написа:Странно, Вие как разбрахте, че ще получи условна присъда, с адвокат говорихте ли?

Обикновенно присъдите "се уговарят" предварително от ....разследващия полицай и той "гарантира".Спазването на уговорката когато започне съдебното производство се очаква да бъде "защитено" от адвоката, ако не успее е виновен :roll: :lol:

Случвало ми се е няколко пъти, да ме питат за такива "обещани присъди/наказания" от разследващи полицай и да очакват от мен да "защитя" в съда обещаното от разследващия.
Без значение на присъдата/наказанието или какво очаквам или не веднага ги изпращам да си извикат "обещателя"/"уговорителя" в съдебна зала да "защити" даденото им обещание.

Познайте от веднъж....
lucius_seneca
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 22 Мар 2011, 18:03

Сигурно е обещано и на питащия нещо такова, интересна практика! Един ден след задържане на 1л. хората си знаят какво наказание го очаква.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 22 Мар 2011, 19:37

Вероятността да получи наказание, което да бъде отложено по реда на чл. 66 е наистина възможна( и често точно това се получава)- не разбирам какво ви смущава?!?

savy92 написа:Здравейте , обръщам се с няколко въпроса към вас тъй като наистина не съм наясно и предварително се извинявам , ако не тук е мястото , в което трябва да попитам.
Приятелят ми беше в районното за притежание на наркотици и тъй като е пълнолетен, сега се чака делото за да се види и каква ще бъде присъдата му...
Въпросът ми е тъй като вероятността да получи условна присъда е ужасно голяма - с условната присъда може ли да се напуска страната?

Предварително благодаря за отговорите ви.

Може- чл. 75 т.3 ЗБЛД
Гост.
Старши потребител

Мнениеот 1968 » 22 Мар 2011, 22:17

lucius_seneca написа:
nk7702n написа:Странно, Вие как разбрахте, че ще получи условна присъда, с адвокат говорихте ли?

Обикновенно присъдите "се уговарят" предварително от ....разследващия полицай и той "гарантира".Спазването на уговорката когато започне съдебното производство се очаква да бъде "защитено" от адвоката, ако не успее е виновен :roll: :lol:

Случвало ми се е няколко пъти, да ме питат за такива "обещани присъди/наказания" от разследващи полицай и да очакват от мен да "защитя" в съда обещаното от разследващия.
Без значение на присъдата/наказанието или какво очаквам или не веднага ги изпращам да си извикат "обещателя"/"уговорителя" в съдебна зала да "защити" даденото им обещание.

Познайте от веднъж....

Я кажи къде са тези циркове, при нас не пеят в този хор нито ченгетата нито адвокатите, ако "диригента" не даде знак.
1968
Потребител

Мнениеот Гост. » 22 Мар 2011, 23:07

:roll: Становището на диригента, при тези ноти, е ... :lol: :wink:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 22 Мар 2011, 23:32

Поли, мисълта ми беше, че все пак се касае за наркотици- престъпление с висока степен на обществена опасност. Още няма никакви събрани доказателства, дори оперативните данни не са достатъчно и разсл. полицай му определил пред близките еди- колко си години наказание, не е ли прекалено?
Последна промяна nk7702n на 25 Мар 2011, 09:51, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 22 Мар 2011, 23:49

:roll: ...няма "никакви доказателства", а "задържано" в едно изречение си е нонсенс, Наде. Поне за 354а.
Както напоследък се шегувам- " ей, сега някой да те "джоби" и все ще излезе достатъчно...

Колеги, не може да не се съгласите, че ако и да не постановява присъдата разследващия, последния има опит( следи си развитието на ДП и размера на наложеното наказание/ според зависи съда/) и има представа, при това доста точна, кому- колко.
Не казвам това, за да се цаня за защита на разследващите, или да оправдавам "обещанията им"- далечина ми е.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот 1968 » 23 Мар 2011, 09:58

poli_g написа::roll: Становището на диригента, при тези ноти, е ... :lol: :wink:

Няма такова положение като условна, като иска да минава на съкратено. :D
1968
Потребител

Мнениеот nk7702n » 23 Мар 2011, 10:58

poli_g написа::roll: ...няма "никакви доказателства", а "задържано" в едно изречение си е нонсенс, Наде. Поне за 354а.
Както напоследък се шегувам- " ей, сега някой да те "джоби" и все ще излезе достатъчно...

Колеги, не може да не се съгласите, че ако и да не постановява присъдата разследващия, последния има опит( следи си развитието на ДП и размера на наложеното наказание/ според зависи съда/) и има представа, при това доста точна, кому- колко.
Не казвам това, за да се цаня за защита на разследващите, или да оправдавам "обещанията им"- далечина ми е.

А, Поли, моля ти се, няма никакъв нонсенс, има наркотик и нищо друго, за какво му е, от кого го е взел, осъждан ли е и т.н, никой не знае! :D Това ако е достатъчно да кажеш, че ще му наложи съдът еди - колко си наказание, здраве му кажи.
Иначе, и аз нямам нищо против разсл. полицаи, познавам много от тях,съвестно вършещи си работата. :D
Последна промяна nk7702n на 25 Мар 2011, 09:54, променена общо 3 пъти
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот marek972 » 23 Мар 2011, 11:06

разследващият полицай "гарантира" условната присъда, за да може
обвиняемият да се признае за виновен, делото да се прати за съд,
прокурорът да се споразумее и съдът да не пише мотиви, статистиката ще цъфти и всички ще са щастливи !!
marek972
Потребител

Мнениеот nk7702n » 23 Мар 2011, 11:08

:D Точно това е истината.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот 1968 » 24 Мар 2011, 09:40

Спор по горния въпрос няма.Докато има статистика ще има и подобни изпълнения.Едно време Бойко Рашков направи норма на следователите 3 дела за съд на месец.Познайте какво се разследваше с приоритет за да се изпълни нормата, и кои дела висяха по рафтовете.
1968
Потребител

Назад към Наказателно право