начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Намерено завещание

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Намерено завещание

Мнениеот caxapa » 17 Сеп 2014, 10:35

Здравейте, преди месец се рових из книги, които взех от след смъртта на баба и дядо. В една от книгите намерих "завещание", в което сестрата на дядо ми му продава за 10 000лв. всичкото си имущество, което наследява от баща им. На завещанието има подписи, печати и марки от 1947г. от длъжностно лице. Майка ми е жива, има и една сестра. Когато преди години са ходили да узаконяват наследството си не са знаели за това завещание. Според тях земята, която са им показали по скици и документи като собственост да баща им е била доста по-малко от това, което те си спомнят. Дядо е имал и гори, за които те не са намерили документи. Леля не е имала финансовата възможност да помогне на майка при подготовката на документите. Майка ми от своя страна след разходите, които е направила сама не е искала допълнително да се натоварва, разстоянието и времето също не са я насърчили да продължи да търси.
Какви са шансовете след толкова време да помогна на майка ми и леля ми да получат това, което им се пада по право?
Благодаря предварително!
caxapa
Нов потребител

Re: Намерено завещание

Мнениеот bebitor » 18 Сеп 2014, 15:06

Категорично, след толкова време не може да се помогне- всички процедури приключиха 2007г.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Назад към Семейни казуси