начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

izdrujka ,plsh6tana ot durjavata

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

izdrujka ,plsh6tana ot durjavata

Мнениеот velizarn » 18 Дек 2002, 20:47

Interesuva me dali e vuzmojno i kakuv e reda ,ako e vuzmojno, pri produljitelno neizpla6tane na izdrujka ot strana na roditel sled razvod su6tata da se izpla6ta ot durjavata, kakto predvijda chlen 92 ot semeinia kodeks i naredbata na ministerski suvet,publikuvana v DV broi 75 ot 1985g.
velizarn

Re: izdrujka ,plsh6tana ot durjavata

Мнениеот Стойчо Стойчев » 19 Дек 2002, 00:27

Този документ е в сила само, че издръжката се плаща от Общината. Ако имате Apis задайте в търсачката "Издръжка" и ще прочетете всичко по темата. За съжаление вчера ми форматираха диска и не мога да бъда по-конкретен, но и аз така съм го търсил и прилагал. Получава се!
Стойчо Стойчев

Мнениеот Myhesta brada » 02 Яну 2003, 11:37

В ДВ бр. 117 от 17.12.2002 беше публикувана - НАРЕДБА за изплащане от държавата на присъдена издръжка. Приета с ПМС № 288 от 10.12.2002 г., обн., ДВ, бр. 117 от 17.12.2002 г., в сила от 1.01.2003 г.т. 12, р. 4, № 322, , която отменя наредбата от 1985г. и влиза в сила от 01.01.2003. Най-накрая децата няма да чакат дремещото правосъдие да се събуди или съвестта на родителя, който трябвеа да плаща издръжката най-накрая да се появи... ИЗдръжката се плаща от държавата чрез общините, в случай че не са плащани две или повече месецни вноски. Искането на заинтересованото лице се подава чрез съдия-изпълнителя и т.н. /то4ният ред е кристално описан в наредбата/.

P.S. Увеличени са и границите на издръжката на ненавършилите пълнолетие деца.
Myhesta brada

Мнениеот ,Велин » 02 Яну 2003, 17:49

Тази наредба мен сьщо много ме интересува понеже водя дело с/у бившата си жена за издрьжката на дьщеря ми Разведохме се по нейна вина и сьда присьди детето на мен.С решението по делото тя е осьдена да плаща с една година назад. И понеже тя не е платила досега и 1 лев,водя дела:наказателно и изпьлнително. Интересува ме след като общината ще плаща вместо нея,дали ще ми изплати цялата сума,която се е събрала до сега?
,Велин

Назад към Семейни казуси