начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

пътуване на непълнолетно дете в чужбина

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

пътуване на непълнолетно дете в чужбина

Мнениеот dd » 28 Сеп 2005, 12:38

Синът ми е на 12 г. От 10 години съм разведена, без да имам никакъв контакт с бащата. Бих желала да знам как мога да получа разрешение да пътувам със сина ми в чужбина, без да е необходимо разрешение на бащата. Още повече не се интересуваме от него, нямаме инфо къде е.
dd

По мое мнение...

Мнениеот gery » 28 Сеп 2005, 12:46

Вариантите са два, единия решава моментно въпросът. Завеждате иск с който искате съдът да постанови решение, с което да замести липсващата воля на бащата и да разреши издаване на паспорт на детето, и пътуване в чужбина. Другият вариант е лишаване от родителски права, в този случай няма да е нужно да искате декларация-съгласие от бащата, когато детето ще пътува в чужбина или ще му се издава задграничен паспорт. Просто се показва на съответния служител съдебното решение за лишаване от родителски права.
Последния вариант който вие сте изключила е да поискате декларация-съгласие от бащата.
Последна промяна gery на 28 Сеп 2005, 12:47, променена общо 1 път
gery
Потребител

Мнениеот + » 28 Сеп 2005, 12:47

Иск по 72 СК - за паспорт + разрешение за перманентно излизане - съд. решение замества волята на бащата, още повече, че можете да докажете дезинтресираност. Адвоката, който ще Ви води делото ще Ви обясни призоваването и подробности. Успех
+

Мнениеот dd » 28 Сеп 2005, 12:56

до гери последното да поискам декларация съгласие е изключено понеже не мога и не искам да правя издирвания чрез полиции и т.н
Но на всички благодаря за информацията
dd

Назад към Семейни казуси