начало

Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система Вместо да се избере нов ВСС, чрез ЗСВ се цели бетонирането на безвремието в съдебната система

Какво бихте ме посъветвали?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Какво бихте ме посъветвали?

Мнениеот donna » 09 Фев 2009, 15:47

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Хора смея се сама като лудите/дано в съседния офис не са ме чули ,че там хората инженери ще си помислят тая .../ и от смях не мога да си напиша отговора на иска ...тоя ме разбива от всякъде , ама месечния ми срок не чака :D :D :D :D :D
donna
Старши потребител

Мнениеот sunrise » 09 Фев 2009, 15:57

Колеги, дайте малко по понеделнишко!Разсмяхте ме.
Шегата настрана, ама този образ го помня отпреди.Знаете ли с какъв зор го варди той имотеца от баща си. Защо обаче, вместо да виси по форумите, не вземе сам да си спретне жилище, то и цените на имотите вече паднаха. Ще помогнем с каквото можем :Я с тухли, я с вар, я със съвети. :wink: :D
sunrise
Активен потребител

Мнениеот miriam » 09 Фев 2009, 16:02

sunrise, като гледам правно и кривно се изчерпахме още в петък, ама както виждаш нищо не помага , защото ние не пишем явно това , което той иска да прочете :D
пък и е сертлия , да речем впрегнем мощности да го устроим жилищно , ама твърде е претенциозен! па и откак забрах че е алергичен към алкохола и няма да почерпи-съвсем изгубих интерес :D
miriam
Потребител

Мнениеот satir » 09 Фев 2009, 20:13

sunrise написа:Колеги, дайте малко по понеделнишко!Разсмяхте ме.
Шегата настрана, ама този образ го помня отпреди.Знаете ли с какъв зор го варди той имотеца от баща си. Защо обаче, вместо да виси по форумите, не вземе сам да си спретне жилище, то и цените на имотите вече паднаха. Ще помогнем с каквото можем :Я с тухли, я с вар, я със съвети. :wink: :D

от мене съветите. начи, седим си на строежо и си пием бирата /бира на сроеж ного върви/Изображение, гледам критично, хълцам понекоги и викам
-ей момче там иначе требе, ама ха!
или
-гле са юнак, еееей тоя трегер требе да се направи така, щото е скрит, нали не искаш да си трескаш че'лото секи път кат минаваш под него?!
и други такива много ценни съвети мога да дам, зависи от случая. :|
Последна промяна satir на 10 Фев 2009, 05:24, променена общо 1 път
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 09 Фев 2009, 21:48

По принцип не е хубаво да се усложняват излишно и без това усложнените Ви взаимоотношения.
Така, че малко така трябва да намерите първо решение вътре в себе си какво искате да правите - да водите дело, да направите фиктивна сделка, да купите, да продадете.
Всяка една сделка се крепи на действителната си вътрешност - ако е направена продажба, но в действителност е дарение, то разривайки ситуацията след време, ще има писък на роднини.
Професор Петканов казваше за данъчните симулации - нали дарението е по - ниско таксувано и по-ниско облагаемо - винаги се разкрива, ако има ощетена рода.
Защо си мисля, че един сигнал до данъчните би объркал Вашите намерения?
Мисля и за друго - приживната делба не е препоръчителна - масово през 1999 година хората приписаха на децата си имоти - обаче почти веднага се стигна до проблеми - е, не че имаше бум на дела, но имаше много необмислени сделки.
Все пак, не забравяйте и сюжета от картината на Иля Репин "Иван Грозни убива сина си".
Има и една такава сказка - не знам дали е само българска - когато старият човек бива натирен за пореден път да яде от копанята на прасетата, малкото дете започнало да с дялка нещо. Какво правиш, попитал очудено бащата - Ми, правя ти копанка, за да има откъде да ядеш когато и ти остарееш като дядо.
Така, че да уважаваме старостта, разбира се не в печен вид.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот openyoureyesopen » 10 Фев 2009, 16:23

Благодаря, ivan_lawyer .

А за това дали искам да е продажба, може би не. Сега вдигнаха двойно дан. оценки и ще ми дойде в повечко. Както казах и преди говорих с един съдия и той каза ,че ДГИ е възмезден договор и ако подпиша такъв, и си спазвам задълженията по него - няма проблем. За това ,че някой роднина ще писне ми е пределно ясно. Затова гледам да си подготвя нещата овреме. С ДГИ нито заобикалям данъчните, нито нарушавам законите. Надявам се да свърши работа. А това което казахте за старостта сте много прав , но нямам друг избор. Или трябва сега да го свърша или цял живот да плащам.

Благодаря!
openyoureyesopen
Младши потребител

Мнениеот nevin_alibriam » 10 Фев 2009, 16:36

Не разбирам само какво спестявате с ДГИ в сравнение с покупко-продажбата. Местният данък е същия, вписването и нот. такси също. Ако сте женен и съпругата става собственик - правилно са ви казали възмезден е, затова. Освен това дали ще изпълнявате или не задълженията си, зависи и от възможности. Пък и на един възрастен човек, като се наспи може и друг акъл да му дойде.
Опитайте се да се поставите на мястото на извънбрачното дете - същото не е получило и нищожна част от вниманието и любовта на баща си (предполагам), така че законът справедливо предвижда да има запазена част.
nevin_alibriam
Потребител

Мнениеот donna » 10 Фев 2009, 16:50

С ДГИ може би ще му се наложи да положи грижи и не положи ли др. наследници може да поискат един светъл ден разваляне
, а с продажбата /предполагам ,че имат намерение да е фиктивна / нема грижи :D
donna
Старши потребител

Мнениеот nevin_alibriam » 10 Фев 2009, 16:56

Но щом съдията му е казал ...
Навярно това ще е съдията, който ще гледа делото за разваляне на нотариалния акт и като постанови обратното, ще има хък, мък ..., ама щом съдията е казал :) , няма смисъл тук да приказваме. :)
nevin_alibriam
Потребител

Мнениеот 778899 » 10 Фев 2009, 18:18

Да, прав сте :mrgreen: , съдията който ще гледа делото ще да е съветникът :lol: ! И много ми е интересен питащият...иска имота, ама много му били таксите по сделката!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот donna » 10 Фев 2009, 18:32

:D А нима таксите :D ако гледането и идържането е такса ...хе хе хе може
щото дядото ще има млада булка с малко дете , а нашия човек ще трябва да полага грижи по гледане /не дай си бооже човека да е на легло и да не може да се обслужва /,че да дава и издръжка ,а ония ще си веят байрака :mrgreen: КЕФ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
donna
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Фев 2009, 20:06

Договорът за гледане и издръжка е нож с две остриета - вярно не плащаш цена за придобиване на имота, но се обвързваш със сериозно задължение. Освен това много често се разваля този договор - именно защото един вид цената му се изплаща докато е жив настанения в жилището, а при неплащане на този един вид цена, ясно е, че не може да се говори за продължаване действието на договора.
При покупко-продажбата няма обременителни задължения, от рода на горните - този договор не е атакуем, освен ако има някаква скрита картинка.
Въобще не ми се мисли да съм страна по договор за гледане и издръжка - това е родно, уникално явление, разпространено само в България и вероятно спада към неразвитите ни и патриархални ценности.
Спомням си на едни близък, майка му все тичаше подире му и го дърпаше - не ходи по момичета, ще ти изпият енергията, гледай си ученето (сигурно е права, ама човека става въпрос за отслужил войник).
Но един мъдър родител трябва да осигури поне на половината си домочадие нещо - било то жилище, образование, докато е възможно за изтърсаците да остане само студена, пивка, негазирана вода.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот Melly » 10 Фев 2009, 20:15

Не ви ли омръзна, колеги :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 10 Фев 2009, 20:21

не... има още много за разискване по темата.

Аз предлагам в тази тема да се оказва доживотна правна помощ на лицето, което е я пуснало. Все пак и той е човек... жена има... апартамент няма. Бедност и мизерия.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Фев 2009, 21:10

Цивилизацията има и такъв характер - има богато снабдяване с комунални услуги във всяка една точка - то още римляните са правили водопроводи от по 200-300 километра, та какъв е проблема в днешно време да светиш, ако трябва.
Иначе - хартиени носители, пишещи машини "Марица", требвания и жалвания.
ivan_lawyer
Старши потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии